Розколовся надвоє: очевидці стверджують, що в Росії розбився ще один літак

23 лютого 2024, 22:36оновлено 23 лютого, 23:15
Основна частина другого російського літака - у напівболоті, бруді та очеретах, він без розпізнавальних знаків, кажуть російські пропагандисти.
Розколовся надвоє: очевидці стверджують, що в Росії розбився ще один літак
В Росії розбився також Іл-76 / Колаж: Главред, фот: скріншот з відео, ua.depositphotos.com

В небі над Канівським районом Краснодарського краю, ймовірно, збили ще один літак ЗС РФ ІЛ-76. Про це пишуть російські Telegram-канали.

"Із землі щось прилетіло. Ніхто не знає що. На місці працюють пожежники, усі вже загасили майже, військові впізнали ІЛ-76", - повідомили очевидці падіння літака.

Російські пропагандисти стверджують, що під час падіння літак розколовся на дві частини. Одна впала в поле, а друга приемлилась за одним із приватних будинків на хуторі Трудова Вірменія. Також стверджують, що на місці падіння чути вибухи.

відео дня

Також мешканці хутора поділились своїми враженнями після падіння російського літака. Кажуть, що чули дві "бавовни" і гудіння.

"Він летів з полів і коли ми почули два хлопка і гул, вибігли надвір. Пройшов прямо над нами і тримався у напрямку лісосмуги та берега", - кажуть очевидці.

За словами пропагандистів, коли літак пролітав повз хутір, то вже був без правого крила і летів під нахилом.

"Фюзеляж упал в землю, а левое крыло отбило деревьями и приземлилось во двор дома", - додали росіяни.

Російські військові на місці падіння кажуть, що було збито ІЛ-76.

"Те, що ІЛ-76, транспортний літак, найімовірніше. Це слова військових, які впізнали уламки. Проте, за їх словами, літак без будь-яких розпізнавальних знаків і спочатку навіть були сумніви, що це наш борт. Але російський літак. Основна частина - фюзеляж у напівболоті, у бруді та очеретах, чекатимемо на техніку", - розповіли місцеві.

Оперативний штаб Краснодарського краю повідомив, що "близько 20.00 у районі хутора Трудова Вірменія Канівського району сталося падіння двох літальних апаратів". Проте пізніше росіяни уточнили, що підтверджено падіння одного літака.

Розколовся надвоє: очевидці стверджують, що в Росії розбився ще один літак
Інфорграфіка / Главред

Що відомо про літак А-50

А-50 - радянський та російський літак дальнього радіолокаційного виявлення і управління. Створений на базі військово-транспортного літака Іл-76 на заміну застарілому на той момент літаку Ту-126. Разом з радіотехнічним комплексом "Джміль", встановленим на ньому, утворює авіаційний комплекс радіолокаційного дозору і наведення А-50.

А-50 може застосовуватися:

  • для виявлення і супроводу повітряних і надводних цілей;
  • для оповіщення командних пунктів автоматизованих систем управління видів Збройних Сил про повітряну і надводну обстановку;
  • для управління літаками винищувальної та ударної авіації при їх наведенні на повітряні, наземні таморські цілі;
  • може служити повітряним командним пунктом.

А-50 допомагає російським окупантам визначати розташування українських об'єктів, наприклад систем ППО, авіації та наводити удари по них.

На озброєнні РФ є всього 3 одиниці А-50 і 6 одиниць А-50У. Вартість кожного – $330 млн.

Ліквідація російського А-50

Нагадаємо, ввечері 23 лютого ГУР разом з Повітряними силами ЗСУ збили російський літак дальнього радіолокаційного виявлення і управління А-50. Його збили над Азовським морем, а уламки впали на території Краснодарського краю.

Також Росія до останнього не визнавала падіння літака. Російські пропагандисти стверджували, що в Краснодарському краї впав "невстановлений літальний апарат" і тепер там "горить очерет".

Крім цього, бійці ГУР та Повітряних сил ЗСУ знищили нову модернізацію російського літака-розвідника А50У завдяки маріупольським партизанам. Знищення літака є серйозним ударом для окупантів, оскільки таких машин у них одиниці.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти