"Горить очерет": в РФ зганьбилися заявою і підтвердили падіння А-50

23 лютого 2024, 20:55оновлено 23 лютого, 21:42
У РФ стверджують, що літаки, які були знищені, нібито ще "невстановлені".
падіння А-50
ЗСУ знищили російський А-50 і ще один літак / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео, Маріуполь, Спротив

Українські військові знищили російський літак дальнього радіолокаційного виявлення та управління А-50. У Мережі відразу ж з'явилися відео, зняті біля місця падіння уламків. Там було видно величезний стовп яскравого вогню. Однак у РФ до останнього не визнають, що окупанти втратили ще важливий літак.

Російські пропагандисти з посиланням на екстрені служби повідомляють, що в Краснодарському краї впав "невстановлений летальний апарат" і тепер там "горить очерет".

"Невстановлений літальний апарат впав в Канівському районі в Краснодарському краї, на місці падіння горить очерет", - пишуть пропагандисти.

відео дня
'Горить очерет': в РФ зганьбилися заявою і підтвердили падіння А-50
ЗСУ знищили російський А-50 і ще один літак / фото: скріншот

В оперативному штабі Краснодарського краю РФ стверджують, що окупанти втратили не тільки А-50, а й ще один літак. Вони обидва впали в районі хутора Трудова Вірменія Канівського району Краснодарського краю.

'Горить очерет': в РФ зганьбилися заявою і підтвердили падіння А-50
Що відомо про літак А-50 / Главред

Що відомо про літак А-50

А-50 - радянський та російський літак дальнього радіолокаційного виявлення і управління. Створений на базі військово-транспортного літака Іл-76 на заміну застарілому на той момент літаку Ту-126. Разом з радіотехнічним комплексом "Джміль", встановленим на ньому, утворює авіаційний комплекс радіолокаційного дозору і наведення А-50.

А-50 може застосовуватися:

  • для виявлення і супроводу повітряних і надводних цілей;
  • для оповіщення командних пунктів автоматизованих систем управління видів Збройних Сил про повітряну і надводну обстановку;
  • для управління літаками винищувальної та ударної авіації при їх наведенні на повітряні, наземні таморські цілі;
  • може служити повітряним командним пунктом.

А-50 допомагає російським окупантам визначати розташування українських об'єктів, наприклад систем ППО, авіації та наводити удари по них.

На озброєнні РФ є всього 3 одиниці А-50 і 6 одиниць А-50У. Вартість кожного – $330 млн.

Знищення російського літака А-50

Нагадаємо, увечері 23 лютого стало відомо про те, що українські сили знищили російський літак А-50. Це сталося під час спільної операції ГУР і Повітряних сил України.

У Мережі одразу ж з'явилися відео, на яких видно, як російський літак випускає теплові пастки, готуючись до військової атаки по ньому. У цей момент в А-50 влітає ракета і він падає.

Знищення російського літака офіційно підтвердив командувач Повітряних сил України Микола Олещук і подякував усім, хто був до цього причетний.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти