"Психічний розлад": Кучма пояснив, чому Путін одержимий знищенням України

11 грудня 2023, 13:58
Одержимість диктатора Путіна знищенням України може бути проявом психічного розладу, сказав Леонід Кучма.
Кучма, Путін
Як переконаний Кучма, Путін ставить собі за мету не тільки захоплення української землі, а й знищення "концепції" України / колаж Главред, фото УНІАН

Одержимість російського диктатора Володимира Путіна знищенням України може бути проявом психічного розладу. Таку думку висловив другий президент України (1994-2004) Леонід Кучма в інтерв'ю британському виданню The Guardian.

"Люди кажуть, що його (Володимира Путіна - Главред) одержимість Україною - свого роду манія або психічний розлад. Можливо, це правда", - сказав Кучма.

Колишній український президент також розповів, як і де зустрів перший день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Кучма каже, що 24 лютого 2022 року він разом із дружиною Людмилою перебував у центрі Києва ‒ і пара прокинулася від вибухів.

відео дня

"Я був упевнений, що Путін здатний вторгнутися, але не впевнений, чи вирішить він вторгнутися. Це було жахливо, шок. Я бачив на вулиці два бомбардувальники, які пролетіли над моєю головою", - сказав він.

Як переконаний Кучма, Путін ставить собі за мету не тільки захоплення української землі, а й знищення "концепції" самої України як "конкурентної альтернативи Росії",

"Доказом цього є жахливі людські втрати і репутаційні жертви, на які Путін готовий піти заради цього", - підсумував він.

Криза в Росії і розпад держави

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк раніше зробив заяву про те, що ситуація всередині Росії загострюється. Згідно з прогнозом Подоляка, країну-агресора РФ вже в найближчі місяці чекає серйозне внутрішнє протистояння.

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що розпад Росії вже почався. На думку чиновника, тепер потрібно не допустити поширення ядерної зброї. Крім того, як вважає Данілов, в РФ є люди, які готові до повалення Путіна.

Колишній голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович сказав, що ймовірність розпаду Росії дійсно стала високою. Українці показали поневоленим РФ народам, що російську державу можна побороти.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти