"Проблеми Газпрому": у ФРН назвали головні перешкоди на шляху запуску Північного потоку-2

24 серпня 2021, 01:48
Поки незрозуміло, коли і як Північний потік - 2 запрацює, підкреслив Андреас Умланд.
Північний потік-2
/ Reuters

В питанні запуску газопроводу Північний потік-2 залишаються два важливих питання, заявив німецький політолог Андреас Умланд.

Як підкреслив він в ефірі каналу Україна 24, процес повної згоди всіх залучених сторін в експлуатацію Північного потоку - 2 ще не завершений.

"Там ще є цілий ряд юридичних ступенів, які потрібно подолати, щоб запустити цей "потік". Також є питання, наскільки він буде експлуатуватися, там є обмеження, і у Газпрому ще можуть бути проблеми". - пояснив експерт.

Він звернув увагу на те, що ведуться переговори про компенсацію Україні в разі запуску нового газопроводу.

"І є зелені проекти. Є про що поговорити. І все ще незрозуміло, коли і як Північний потік запрацює", — додав Умланд.

Північний потік-2

Сполучені Штати і Німеччина домовилися про операції по Північному потоку-2, про що повідомили ще 21 липня. Домовленості свідчать про те, що Берлін повинен забезпечити санкції проти Росії в разі нової агресії Москви щодо Києва. При цьому Берлін зобов'язується посприяти продовженню контракту на транзит газу через територію України ще на 10 років.

На Банковій піддали критиці домовленості Вашингтона і Берліна щодо СП-2. Як заявив спікер президента Сергій Нікіфоров, документ нічого не гарантує Києву і є тільки декларацією. Тому Україна продовжить боротися проти російського газопроводу і вести подальші переговори із Заходом.

На тлі ситуації з Північним потоком-2 у Європі різко злетіли і продовжують зростати ціни на газ. Нафтогаз і компанія-оператор української газотранспортної системи вважають, що це результат шантажу ЄС з боку Газпрому. Росіяни, таким чином, торгуються за вигідні для себе умови по запуску свого трубопроводу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти