"Полюбити росіян": у Польщі запропонували "закрити очі" на захоплення Криму РФ

21 липня 2021, 16:10
Росіяни повинні відчувати, що в Європі їх люблять, вважає Катажина Пелчиньская-Наленч.
Пелчиньская-Наленч
Катажина Пелчиньская-Наленч / Facebook/Katarzyna Pełczyńska-Nałęcz

Незабаром світова спільнота може "закрити очі" на окупацію Криму Російською Федерацією, заявила колишня посол Польщі в РФ Катажина Пелчиньська-Наленч.

Вона вважає, що чим більше росіян відчувають, що в Європі їх люблять і не відштовхують, тим більш імовірно, що колись вони зможуть "пристосуватися і знайти своє європейське коріння", повідомляє польський інститут міжнародних відносин.

При цьому вона каже, що потепління з росіянами можливе навіть за наявності невирішеною проблемою із захопленим РФ Кримом.

Відповідаючи на питання, чи зможуть в Європі "полюбити росіян з Кримом і Донбасом", польський політик допустила, що з окупованим півостровом – це цілком реально.

"Можливо, нам доведеться полюбити їх і з Кримом. Будемо реалістами, нам не сподобається Росія з Донбасом. Але, можливо, з Кримом виходу колись не буде", - говорить польський дипломат.

Пелчиньська-Наленч додала, що, на її думку, Росія ніколи добровільно не відмовиться від анексії Криму.

читайте такожПлювати на санкції: литовці разом з Медведчуком завезли німецькі фільтри до Криму-схеми

Нагадаємо, раніше Євросоюз продовжив економічні санкції проти Росії, введені в 2014 році у зв'язку з приєднанням Криму і війною в Донбасі.

Зазначимо, Євросоюз ввів свої найсильніші санкції в 2014 році через дестабілізуючі дії Росії проти України. Санкції спрямовані на фінансовий, енергетичний і оборонний сектори РФ, а також на сферу товарів подвійного призначення.

Незаконна анексія Криму

У березні 2014 року в Криму під дулами російських військових пройшов так званий "референдум" про статус півострова, більшість жителів нібито висловилися за приєднання до РФ.

Пізніше Росія незаконно анексувала Крим. В Україні влада визнала 20 лютого 2014 року датою початку захоплення півострова.
Київ вважає Крим українським.

Україна та низка західних держав покарали Москву за захоплення півострова – запровадили санкції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти