Підтримка України та новий пакет допомоги - зустріч Зеленського та Байдена

11 липня 2024, 20:55
144
Президент України Володимир Зеленський зустрівся із главою США Джо Байденом, обговорили війну в Україні та новий пакет озброєння від Сполучених Штатів.
Підтримка України та новий пакет допомоги - зустріч Зеленського та Байдена
Зеленський зустрівся із Байденом / колаж: Главред, фото: Вікіпедія

Під час саміту НАТО у Вашингтоні президент України Володимир Зеленський зустрівся із главою Білого дому Джо Байденом. За підсумками зустрічі було ухвалено ряд ррішень, а американський президент запевнив Україну у підтримці. Про це стало відомо з інформації, яку надали в Офісі президента України.

На початку зустрічі Байден запевнив Зеленського в тому, що Америка інадалі підтримуватиме Україну у війні проти Росії та буде надавати їй пакети озброєння та іншої допомоги. Також американський лідер відзначив, що українці добре обороняються, зокрема, він згадав про те, що ЗСУ змогли зупинити просування ворога на Харківщині та стабілізувати лінію фронту влітку.

"Ви довели, що Росія не переможе Україну, виграє саме Україна. Я хочу, щоб ви знали, що ми будемо з вами на кожному кроці і підтримаємо вас", - підкреслив американський президент.

відео дня

Також Байден відзначив, що він підписав восьмий пакет допомоги, який включає озброєння та системи ППО.

Згадав президент і про давно обіцяні літаки F-16 та наголосив, що він зробив все для того, щоб союзники із НАТО надали їх і україїнські пілоти виконували на них завдання в Україні вже цього літа.

Зі своєї сторони Володимир Зеленський подякував американському колезі за зустріч та за потужний пакет військової підтримки. Окремо президент України згадав про те, що Байден відреагував на удар росіянами по дитячій лікарні Охматдит.

Український лідер звернув особливу увагу на те, що росіяни продовжують бити крилатими ракетами та авіаційними бомбами по мирній інфраструктурі і висловив надію на те, що Америка дозволить українським захисникам використовувати надану зброю для адекватної відповіді і для ударів по території РФ.

Міжнародна підтримка України та постачання озброєння

Нагадаємо, раніше стало відомо, що для Європейського Союзу немає інших варіантів закінчення війни, окрім як за українською "формулою миру". Про це в рамках саміту НАТО у Вашингтоні заявив керівник європейської дипломатії Жозеп Боррель.

Також повідомлялось, що удари ЗСУ американською зброєю углиб Росії у відповідь на терористичні атаки ЗС РФ по Україні Білому дому вважаються "нереалістичними". За словами старшого директора із питань Європи у Раді з нацбезпеки США Майкла Карпентера, це не змінить ситуацію на полі бою.

Найімовірніше, держсекретар США Ентоні Блінкен, говорячи про те, що поставка F-16 в Україну відбувається, мав на увазі старт самого процесу розгортання інфраструктури й безпосередньої передачі авіації Данією та Нідерландами.

Також читайте більше про військову допомогу Україні:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти