"Пацани перегріли атмосферу": Сотник пояснив погрози Путіна на адресу НАТО

22 червня 2023, 12:05
Країна-агресорка Російська Федерація всіх дістала своїми погрозами, тому Москву вже не бояться, вважає журналіст і публіцист Олександр Сотник.
Сотник, Путін
Риторика Путіна свідчить про те, що Росія готова йти до кінця - Сотник / Колаж: Главред, фото: скріншот Главред, YouTube

Погрози директора країни-агресора Росії Володимира Путіна завдати удару по базах F-16 для України на території НАТО і ядерна риторика спрямовані на те, щоб посіяти страх на Заході. Однак Кремль настільки перегрів атмосферу своїми погрозами, що вони вже не працюють. Про це заявив журналіст, публіцист і головний редактор SotnikTV Олександр Сотник.

В інтерв'ю Главреду він розповів про те, що слова Путіна про намір Москви розглянути варіант, за якого агресор, мовляв, "завдасть удару" по базах українських F-16, свідчать про спробу Кремля посіяти страх.

"Якщо говорити в двох словах, риторика Путіна передбачає наступне: ми готові йти до кінця. Мовляв, якщо махач, то махач. Будемо махатися в підворітті, хто чим зможе. Нам буде капець, але і Європі буде непереливки", - зазначив Сотник.

За його словами, з аналогічною метою з'явилася і стаття пропагандиста Караганова, який закликав завдати ядерного удару по Польщі.

Дивіться відео, в якому Сотник розповів, чому Росія перейшла до військових погроз на адресу заходу:

"Зверніть увагу на статтю лисого черепа, печерного політолога Сергія Караганова. Публікація з'явилася не просто так, а перед виступом Путіна на пітерському сходняку. У статті Караганов написав, що необхідно завдати ядерного удару по Заходу, щоб врятувати майбутнє всього людства. Мовляв, західний світ, своїм презирством до споконвічних традицій людства, становить загальну загрозу. Це дуже волохатий ланцюжок, шляхом якого складно пробратися. Вінчає всю ядерну зброю. Нагадаю, що фахівці з хімічного захисту і ядерної зброї відразу ж назвали статтю Караганова повною маячнею. У разі ядерного удару людство зіткнеться із зараженнями і виразками такого масштабу, що буде незрозуміло, як далі в таких умовах жити.

І стаття Караганова досягла потрібного Москві ефекту. Перед появою кремлівського щура атмосфера була розігріта до необхідного градуса. Україна поки що не може прийняти винищувачі F-16, оскільки немає потрібних для цього злітно-посадкових смуг. Тому літаки знаходитимуться десь у Польщі чи Німеччині. І заява Путіна в умовах такої атмосфери має дико лякати", - додав він.

Втім, на думку фахівця, Кремль настільки перегрів атмосферу, що такі загрози вже не лякають.

"Однак психологія людини влаштована так, що якщо її дуже довго лякати, одного разу метод припине діяти. Пацани так перегріли атмосферу своїм шантажем, що всім вже просто плювати. В цілому настрій вже такий: слухай, як ти вже задовбав своїми погрозами – ну, давай. Однак ніхто, звичайно ж, до таких дій не закликає", - підкреслив Олександр Сотник.

Ядерні погрози Росії

Президент США Джо Байден раніше сказав, що загроза застосування країною-агресором Росією тактичної ядерної зброї є "реальною". Він не виключив ухвалення такого рішення главою Кремля Володимиром Путіним.

Президент держави-окупанта Росії Володимир Путін на економічному форумі в Санкт-Петербурзі заявив, що Москва, мовляв, "не збирається застосовувати ядерну зброю", проте нібито задіє будь-яке озброєння "у разі загрози російській державності".

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Путін боїться за своє життя і ядерну зброю не застосує.

"Він (Путін) буде говорити про застосування ядерної зброї, я не думаю, що він готовий це зробити, тому що він боїться за своє життя, він його дуже любить", - сказав український гарант.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти