Олімпіада не заважатиме плану Путіна щодо ймовірного нападу на Україну - держсекретар США

24 січня 2022, 10:07
Держсекретар США також нагадав про "величезні наслідки", з якими зіткнеться Російська Федерація у разі повномасштабної агресії проти України.
Блінкен
Ентоні Блінкен / УНІАН

Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що зимові Олімпійські ігри-2022, який пройдуть в Пекіні, нітрохи не вплинуть на плани Кремля з приводу ймовірного повномасштабного військового вторгнення в Україну. Про це дипломат заявив в інтерв'ю каналу CBS. Блінкен вважає, що російська верхівка буде приймати рішення про вторгнення, виходячи з оцінок президента Путіна щодо того, що відповідає її інтересам.

Держсекретар США також нагадав про "величезні наслідки", з якими зіткнеться Російська Федерація у разі повномасштабної агресії проти України.

До слова, раніше авторитетне агентство Bloomberg повідомило, що керівник Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін міг попросити Володимира Путіна відмовитися від масштабного вторгнення в Україну під час Зимових Олімпійських ігор, які пройдуть у столиці КНР з 4 по 20 лютого нинішнього року.

відео дня

читайте такожВторгнення РФ в Україну, НАТО і питання визнання "ЛДНР": головні заяви Блінкена і Лаврова

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • 19 січня держсекретар США Ентоні Блінкен перебував з офіційним візитом у Києві. Він заявив, що Росія може почати нову атаку на Україну в "дуже короткі терміни". При цьому Блінкен сподівається, що РФ зможе дотримуватися мирного шляху вирішення ситуації.
  • Також Блінкен на брифінгу в Києві заявив, що Сполучені Штати запропонували Росії два шляхи для врегулювання ситуації навколо України. Зокрема, дипломатію або конфлікт, який матиме наслідки.
  • У свою чергу, президент США Джо Байден заявив, що пригрозив главі Росії Володимиру Путіну небаченими санкціями у разі її повномасштабного вторгнення в Україну. За словами Байдена, Росію "відріжуть" від долара.

Інші новини по темі:

Байден не направлятиме війська в Україну навіть у разі вторгнення РФ - Associated Press

Зеленський закликав США терміново ввести санкції проти РФ, після вторгнення вони не мають сенсу - Axios

США готують нові санкції проти РФ, у списку - дочки Путіна і Кабаєва

Юрій Романенко. Росія і захід підвищують ставки, а Україна не лякається

Байден порівняв можливе вторгнення РФ в Україну з Другою світовою війною

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти