Немає планів розміщувати ракетну зброю в Україні, росіяни не вороги для США - Байден

15 лютого 2022, 22:49оновлено 16 лютого 2022, 00:15
США готові до всього, щоб не сталося, заявив під час свого виступу з Білого дому президент Джо Байден з приводу ситуації навколо України.
Джо Байден
Джо Байден висловився про ситуацію навколо України / Reuters

США готові до всього, щоб не сталося, заявив під час свого виступу з Білого дому президент Джо Байден щодо ситуації навколо України.

"США готові, що б не сталося. Ми готові дипломатією займатися дипломатією з Росією і нашими союзниками і партнерами для поліпшення стабільності і безпеки в Європі в цілому. І ми готові рішуче відповісти на російську атаку по Україні, що ще дуже можливо. Всі події останніх декількох тижнів і місяців, це був наш підхід і залишається нашим підходом зараз", - сказав лідер американців.

США закликає світ чинити опір агресії. У разі вторгнення готові ввести потужні санкції. Фінансові, в тому числі. Трубопровід Nord Stream - 2 не буде доведений до завершення, заявив Байден.

"США і Україна - не загроза Росії. У США немає планів розміщувати ракетне озброєння в Україні. Громадяни Росії - не вороги США", - сказав президент США.

Можливе вторгнення Росії в Україну

Видання Spiegel повідомило з посиланням на дані ЦРУ і американських військових, що напад Росії на Україну може статися в найближчу середу, 16 лютого.

Радник президента Сполучених Штатів з національної безпеки Джейк Салліван також заявив, що Російська Федерація може почати вторгнення в Україну під час проведення Олімпійських ігор у Пекіні — напад може статися до 20 лютого.

Президент США Джо Байден під час відеоконференції з лідерами країн ЄС і НАТО також назвав передбачуваною датою вторгнення Росії в Україну 16 лютого.

З позицією президента США не погодився Брюссель і Лондон. Як пише Politico, представник Великобританії сказав, що у них "інша інтерпретація" розвідданих на 16 лютого і, загалом, в Європі "інша картина" того, що відбувається.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти