Конгрес затвердить новий пакет допомоги Україні: Столтенберг спрогнозував терміни

17 січня 2024, 19:56
США залишаться відданим членом Альянсу, переконаний генеральний секретар НАТО.
НАТО, Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг прокоментував надання допомоги Україні / УНІАН

США затвердять новий пакет військової допомоги для України, заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг в ході виступу на міжнародному форумі в швейцарському Давосі.

"США надали величезний обсяг військової підтримки Україні разом з європейськими союзниками. Так. Я бачу певні розбіжності, але я переконаний, що Конгрес США погодить пакет для України", - сказав він, відповідаючи на запитання CNN.

Генсек НАТО звернув увагу на те, що союзники, зокрема, Німеччина і Великобританія, оголосили про нові пакети допомоги для України і висловив надію, що Конгрес прийме рішення найближчим часом.

відео дня

При цьому він також висловив упевненість, що при будь-яких результатах виборів, "США залишаться відданим членом Альянсу". Таку думку він висловив у відповідь на питання про ймовірну перемогу Дональда Трампа на майбутніх американських виборах.

Столтенберг додав, що основною критикою з боку адміністрації Трампа при його президентстві було те, що союзники по НАТО недостатньо фінансують оборону, однак і в цій сфері європейські країни збільшили фінансування за останній час.

Раніше в НАТО зробили тривожну заяву. Наближається епоха, в якій все може трапитися в будь-який час, в тому числі і початок війни.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) оцінили, чи можлива війна НАТО і РФ. Росія намагається посіяти нестабільність та встановити інформаційні умови для майбутніх агресивних дій проти держав-членів НАТО та їхніх сусідів.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти