Китай не хоче засуджувати війну в Україні: Сі Цзіньпін поговорив з Путіним - National Post

15 червня 2022, 16:11оновлено 15 червня 2022, 17:18
Крім того, нібито лідер КНр Сі Цзіньпін сказав Путіну-всі сторони конфлікту зобов'язані працювати над мирним врегулюванням ситуації в Україні.
Колаж Сі, Путін
Сі Цзіньпін поговорив з Путіним - National Post / ua.depositphotos.com/

Лідер китайських комуністів (і фактичний керівник КНР) Сі Цзіньпін в телефонному режимі провів бесіду з російським диктатором Путіним, основною темою якої стала війна, яку Росія розв'язала в Україні. Про це повідомляє Західне видання National Post.

За даними журналістів, в бесіду з російським диктатором китайський лідер не захотів публічно засуджувати російське вторгнення в Україну і "закликав до вирішення проблеми шляхом переговорів".

Причому, мовляв, Китайські дипломати готові допомогти в цій проблемі.

відео дня

"Будь-яка зі сторін конфлікту не може не займати відповідальну позицію. У тому числі і сприяти правильному "заспокоєнню" війни в Україні. КНР готове зіграти в цьому свою і вельми конструктивну роль", ‒ наводять журналісти слова китайського лідера.

читайте такожНа порозі Третьої світової війни: чому восени з подачі Китаю може початися реальний треш

Нагадаємо, раніше колишній депутат Держдуми Росії Геннадій Гудков говорив про те, що Китай займає нейтральну позицію у війні РФ проти України. Однак для КНР зараз не потрібна ядерна війна, тому Пекін стримує Путіна від натискання на "ядерну кнопку".

За його словами, китайці дуже впливають на російського диктатора, щоб він не застосовував ядерної зброї.

До того авторитетне американське видання The Washington Post, прямо з 24 лютого, з початку військової агресії проти України РФ просила допомоги у Китайської Народної Республіки. Причому комуністична влада цієї країни готова була допомогти диктатору Путіну і його поплічникам, але побоюються жорстких санкцій від Заходу.

Журналісти не змогли точно дізнатися деталі кремлівських запитів, проте один китайський комуніст сказав, що розмова спершу йшла про "Торгові зобов'язання", а потім про грошову підтримку і підтримку технологіями. Але такий формат, говорить Китайське джерело, небезпечний для КНР американськими санкціями та інших країн.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти