Ізраїль засудив марш на честь дня народження Степана Бандери

2 січня 2022, 11:47оновлено 2 січня 2022, 15:57
Прославлення тих, хто підтримував нацистську ідеологію, оскверняє пам'ять жертв Голокосту в Україні, заявили в посольстві Ізраїлю.
марш на честь Бандери 1 січня
Ізраїль засудив марш на честь дня народження Степана Бандери / УНІАН

Ізраїль засудив проведення в Україні заходів на честь 113-го дня народження лідера Організації Українських Націоналістів Степана Бандери.

"Ізраїль засуджує націоналістичний марш на честь Бандери. Прославлення тих, хто підтримував нацистську ідеологію, оскверняє пам'ять жертв Голокосту в Україні", - йдеться в повідомленні посольства у Twitter.

У посольстві підкреслили, що на марші були прояви антисемітизму. В якому місті це сталося, не уточнюється, але, ймовірно, мається на увазі столиця.

"Ми вимагаємо розслідування антисемітських проявів, які мали місце під час маршу, відповідно до закону, ухваленого у 2021 році", – йдеться в повідомленні.

Ізраїль засудив марш на честь дня народження Степана Бандери

Довідка

Степан Бандера - український політичний діяч, ідеолог українського націоналістичного руху. Він народився 1 січня 1909 року. У лютому 1940 року він став очільником фракції ОУН(б), у 1947 році очолив Провід Організації Українських Націоналістів. Борець за незалежність України у ХХ столітті. Був одним з ініціаторів проголошення Акту про відновлення Української держави після окупації Львова нацистами у 1941 році. У 1942-44 роках був ув'язненим у німецькому концтаборі. У 1959 році був убитий в Мюнхені радянським агентом Богданом Сташинським.

Нагадаємо, 1 січня в центрі Києва традиційно пройшла смолоскипна хода з нагоди дня народження Степана Бандери. Вона почалося з невеликим запізненням о 17:50 в парку імені Тараса Шевченка. Маршрут ходи: вулиця Володимирська-бульвар Тараса Шевченка-Хрещатик-Майдан Незалежності.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти