Голова Пентагону пояснив, чи скоро Україна отримає касетні боєприпаси

13 липня 2023, 12:19оновлено 13 липня 2023, 14:51
1213
Керівник Міністерства оборони США Ллойд Остін заявив, що касетні боєприпаси допоможуть Україні захистити свою територію.
Пентагон, Остін
Керівник Пентагону Ллойд Остін прокоментував актуальну тему касетних боєприпасів / колаж Главред, фото УНІАН і ua.depositphotos.com

Міністр оборони США Ллойд Остін обґрунтував рішення Вашингтона постачати Україні касетні боєприпаси важкими боями, які зараз ведуть ЗСУ проти російських окупантів. Про це повідомляє телеканал CNN.

"Перш за все, я думаю, ми повинні пам'ятати, що вони наполегливо борються, щоб захистити свою суверенну територію. Ви знаєте, вони не просять боєприпаси для вторгнення – в іншу країну, як це зробили росіяни, які з самого початку застосовували касетні боєприпаси", – сказав Остін.

За словами керівника Пентагону, українські офіцери взяли на себе зобов'язання використовувати дані боєприпаси виключно в "належних місцях", а не в населених пунктах.

відео дня

"Вони будуть записувати місця, де вони їх використовують, і будуть приділяти пріоритетну увагу зусиллям з розмінування. І ми їм у цьому допоможемо, в тих місцях, де нам дадуть умови", - сказав він.

На питання журналіста CNN, скільки часу буде потрібно Пентагону для постачання касетних боєприпасів ЗСУ, Остін сказав, що спершу треба переконатися, що "Україна зможе залишатися успішною у своїй боротьбі". І тому він поки не буде "припускати, скільки часу це займе".

"Ми зосередимося на тому, щоб переконатися, що у них є те, що потрібно, щоб продовжувати надавати підтримку", - сказав Остін.

Касетні боєприпаси для України

Президент США Джо Байден відверто висловився про касетні бомби для ЗСУ. Байден заявив, що касетні боєприпаси покликані забезпечити успіх українського контрнаступу.

Разом з тим глава Білого дому підкреслив, що рішення передати Україні касетні боєприпаси далося йому дуже важко, але українцям вони потрібні.

Відзначити, Київ наполягав на використанні касетних боєприпасів, але Вашингтон чинив опір через його здатність завдавати невибіркової шкоди цивільному населенню.

Після декількох місяців заперечень, посилаючись на побоювання з приводу використання зброї і заявляючи, що в ньому немає необхідності, офіційні особи США нещодавно просигналізували про зміну ситуації.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти