Фінляндія офіційно вирішила вступати в НАТО - президент країни

15 травня 2022, 14:17
Після того, як спеціальний звіт схвалить уряд, він буде швидко переданий до парламенту, і тоді Фінляндія зможе подати заявку на вступ до НАТО.
Фінляндія, НАТО
Фінляндія офіційно вирішила вступати в НАТО / колаж ua.depositphotos.com

У неділю, 15 травня, влада Фінляндії офіційно прийняла рішення подати заявку на вступ до НАТО. Про це повідомляє канцелярія президента Фінляндії.

Доповідь про вступ Фінляндії до НАТО була зачитана представниками Комітету прем'єр-міністра країни із зовнішньої політики і політики безпеки. І був негайно затверджений президентом Саулі Нііністе.

Пізніше президент Фінляндії також додатково оголосив рішення влади про вступ до НАТО в ході прес-конференції.

"Це історичний день. Відкривається нова ера", – заявив Нііністе.

читайте такожПутін ростить собі заміну: чим небезпечні нападки РФ на Фінляндію і НАТО

Нагадаємо, раніше, 20 квітня, в парламенті Фінляндії на тлі війни РФ проти України пройшли дебати щодо можливості вступу Гельсінкі до НАТО. Кілька годин 200 депутатів обговорювали висновок щодо переваги та ризиків перебування країни в Альянсі. За підсумком більшість депутатів підтримали ідею євроатлантичної інтеграції фінської держави.

Більшість фінів дотримувалися точки зору, згідно з якою Фінляндія повинна бути нейтральною державою. Однак країна регулярно брала участь у навчаннях НАТО. Близько 60% фінів стали підтримувати вступ держави до Альянсу після військового вторгнення Росії в Україну.

Пізніше фінські журналісти писали, що влада Росії, погрожувала як помсту за такий намір Фінляндії припинити постачання газу в країну.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти