Facebook вдарила по фейках пропагандистів РФ, Москва відповіла

7 березня 2021, 19:24
Заблоковано статті росЗМІ про затримання нібито прихильників українських радикалів.
Facebook
У РФ спалахнув скандал через бан Facebook статті про "українських радикалів" / GettyImage

Соціальна мережа Facebook заблокувала статті росЗМІ про затримання у Воронежі нібито прихильників української молодіжної радикальної групи МКУ.

Опублікована російськими пропагандистами інформація була оцінена Facebook, як помилкова. Як пише РБК, їх матеріал був повністю заснований на офіційних повідомленнях Федеральної Служби безпеки і Слідчого комітету РФ.

У статті йшлося, що були затримані прихильники української молодіжної радикальної групи МКУ, нібито причетних до пропаганди ідеології неонацизму і масових вбивств, провокування міжнаціональних конфліктів і скоєння насильницьких злочинів.

"У Воронежі дійсно за звинуваченням в екстремізмі затримали трьох місцевих жителів, проте всі фігуранти справи — громадяни РФ були членами російської націоналістичної організації і ніякого відношення до України не мають", — йдеться в повідомленні експерта з перевірки фактів StopFake, з яким співпрацює Facebook.

Соцмережа керувалася висновком, що "багато російських засобів масової інформації" повідомили про нібито виявлене у Воронежі угрупування послідовників української неонацистської організації МКУ і стверджували, що в групу входили троє місцевих жителів: Роман Гребенщиков, Ілля Шмельов і Олександр Симонов. У повідомленні Facebook вказується, що в самому прес-релізі СК не згадується про будь-які українські зв'язки затриманих.

Зазначимо, що Роскомнагляд вже відреагував на блокування фейків російських пропагандистів і зажадав від Facebook відновити доступ до інформаційних матеріалів.

Роскомнагляд направив керівництву компанії Facebook відповідний лист з вимогою відновити доступ до інформації, розміщеної в офіційних акаунтах Взгляд, РБК і ТАСС.

читайте такожТроянський кінь на Донбасі: навіщо РФ організувала форум з пропагандистами

Раніше в Слідкомі РФ заявили про затримання у Воронежі молодих людей, які нібито були прихильниками молодіжної "радикальної групи" з України - МКУ".

Затриманих звинуватили у скоєнні насильницьких злочинів, а також причетності до пропаганди ідеології неонацизму та масових вбивств.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти