"Це дуже абсурдно": Польща звернулась до України з новою скандальною заявою

6 жовтня 2023, 12:20
Після рішення України поставити "на паузу" процес щодо зернового питання у Світовій організації торгівлі, у Польщі заявили, що цього замало.
Зеленський, Дуда, Зерно
Польща вимагає від України скасувати позов в СОТ / Колаж Главред, фото: Офіс президента, depositphotos.com

Офіційна позиція польського уряду визнає недостатнім рішеня України "поставити на паузу" процес у СОТ у зв’язку із зерновим конфліктом. Про це заявив речник польського уряду Пьотр Мюллер в ефірі RMF FM.

"Зрештою, ми вимагаємо відкликання скарги, а не призупинення розгляду. Це хороший крок, але недостатній. Абсолютно не йдеться про скасування зернового ембарго", – сказав Мюллер.

Такої ж думки дотримується і міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус. Він прокоментував призупинення Україною розгляду скарг на Польщу, Угорщину та Словаччину до Світової організації торгівлі (СОТ).

відео дня

"Ми не знаємо, що означає призупинення розгляду скарги. Вимагаємо відкликати скаргу, оскільки вона є безпідставною та абсурдною", - заявив Телус для PAP.

Він також звинувати Україну в тому, що вона нібито не може скаржитись на Польщу, яка захищає інтереси своїх аграріїв.

"Це дуже абсурдно. І наш заклик до української сторони такий: якщо ми хочемо покращити умови наших відносин, то цю скаргу потрібно просто відкликати, а не говорити про якесь призупинення", - наголосив міністр.

Він додав, що Польща не має підтвердження від СОТ про призупинення розгляду скарги і запитує українську сторону, що це означає.

Зерновий конфлікт з Польщею

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив про готовність розширити заборону на ввезення продукції з України, якщо Київ "буде ескалювати конфлікт".

Також раніше, міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус заявив, що Польща допускає блокування вступу України до ЄС, якщо країни блоку не вирішать питання з експортом українського зерна.

Після цього, як повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства України, влада України і Польщі домовилися знайти рішення по експорту української аграрної продукції, яке буде враховувати інтереси обох країн.

Інші новини по темі зерна:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти