Експерт пояснив, за якої умови в Росії стартує війна "всіх проти всіх"

4 квітня 2023, 01:34
У країні-агресорі РФ війна "всіх проти всіх" може початися в першу чергу за участю тамтешніх олігархів, каже Ігор Ейдман.
Володимир Путін, Росія, розпад Росії
У РФ війна "всіх проти всіх" може початися за участю олігархів-експерт / ua.depositphotos.com, сайт Кремля

Міжусобні війни в країні-агресорі Росії (за участю різного роду приватних військових компаній) можливі ‒ в тому випадку, коли влада тамтешнього диктатора Путіна похитнеться. Таку думку в інтерв'ю Главреду висловив російський соціолог, публіцист, автор книг Ігор Ейдман.

"Я думаю, що ПВК "Вагнер" повністю зливати не будуть, можуть просто прибрати контроль Пригожина над нею. Це цілком реально зробити, і вони це зроблять. ПВК "Вагнер" - це стійка структура, вона їм потрібна на фронті і її не будуть скасовувати. Але контроль Пригожина над нею приберуть, це просто робиться по клацанню, тому що рулять нею ГРУшники, а не Пригожин. Пригожин хіба розбирається у військовій справі, такий собі Наполеон?! Про це навіть говорити смішно, він просто кримінальник і шахрай середньої руки", ‒ сказав він.

Як каже Ейдман, в країні-агресорі війна "всіх проти всіх" може початися в першу чергу за участю тамтешніх олігархів.

"При цьому міжусобні зіткнення можливі, тому що будь-яке ПВК - це, по суті, самостійна структура, вибудувана під Путіна. Якщо влада Путіна похитнеться, то ці ПВК можуть найматися до кого завгодно. Наприклад, до олігархів, у яких досі величезні капітали в Росії. Тим більше, що у кожного олігарха є свої служби безпеки, а кожна така служба у великій держкорпорації – це крутіше, ніж спецслужба середньої європейської країни за чисельністю, озброєнням і т.д. тому війна "всіх проти всіх" цілком може початися, і ПВК, можливо, візьмуть в ній участь. І демонополізація ринку робить цей сценарій все більш імовірним", - підсумував він.

Хто такий Ігор Ейдман

Ігор Віленович Ейдман (25 вересня 1968, Горький) — російський соціолог, один з найбільш публікуваних дослідників путінізму як соціальної і політичної системи.

Розвал Росії

Раніше російський диктатор Володимир Путін вперше заявив про загрозу розпаду РФ. Згідно з його прогнозом, тоді буде не "об'єднаний російський народ", а окремо московити, уральці та інші національності. Він поскаржився, що західний світ може прийняти Росію в сім'ю цивілізованих народів тільки по частинах.

Тим часом в Інституті вивчення війни вважають, що через невдачі російської окупаційної армії на полі бою офіційні особи РФ просувають інформаційну операцію, яка помилково представляє війну Росії в Україні як критично важливу для подальшого існування Російської Федерації.

Риторика диктатора Путіна зводиться до спроби звинуватити Україну і захід у загрозі існуванню РФ. Таким чином Путін хоче посіяти на Заході побоювання щодо нестабільності, яка настане після розпаду Росії, щоб стримувати західну підтримку України і переконати Захід примусити Київ прийняти Російські вимоги.

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти