Експерт пояснив, чи буде Китай допомагати Путіну отримувати зброю з Північної Кореї

20 жовтня 2023, 03:02
В обмін на постачання зброї з КНДР Китай вимагатиме від диктатора Путіна повної підтримки в питанні війни в Україні, каже Кочетков.
Путін, Сі Цзіньпін, Кочетков
Натомість на зброю з КНДР Сі Цзіньпін зажадає від Путіна повної лояльності - Олександр Кочетков / колаж Главред, скріншоти з відео

Будь-які поставки зброї путінському режиму північнокорейський режим буде узгодити з владою Китаю. Про це в інтерв'ю Главреду розповів політичний аналітик Олександр Кочетков.

Також з'являлася інформація про передачу Росії зброї від КНДР для застосування в Україні. Чи міг Путін безпосередньо з Сі Цзіньпіном обговорювати українське питання і поставки зброї від Китаю?

"З тим розкладом, який існує, абсолютно точно Північна Корея не буде поставляти зброю в будь-якій помітній кількості без дозволу Китаю. Тому що Китай, фактично, економічно тримає Північну Корею і її лідера на власних – без нього вони не проживуть, всього кілька місяців і все. Тому Китай дає згоду і те, що відбувалося, була пробна партія. 20 000 контейнерів за обсягом – це те, чого вистачить на 2-3 місяці ведення боїв в поточній інтенсивності. Це боєприпаси, ракети для РСЗВ. Тобто зараз росіяни використовують 7-10 тисяч снарядів на добу, а минулого літа використовували 60 тисяч. Ця середня інтенсивність, ДО РЕЧІ, дорівнює нашій інтенсивності (хоча ми можемо навіть трохи більше випускати снарядів)", ‒ сказав він.

Правда, в обмін на постачання зброї з КНДР Китай вимагатиме від диктатора Путіна повної підтримки в питанні війни в Україні, говорить Кочетков.

"Так що зараз Північна Корея забезпечує Росії боєприпасами ведення артилерійських боїв на 2-3 місяці, і Путін, безумовно, буде просити, щоб це тривало. Але від нього вимагатимуть повної підтримки лінії Китаю щодо України. Китай хоче договорів про примирення, заморожування ситуації, тому що він хоче виторгувати у Сполучених Штатів певні економічні умови взаємодії в обмін на поступове погашення конфлікту на Близькому Сході. Адже швидко його загасити там не можна", - сказав він.

Хто такий Олександр Кочетков

Олександр Кочетков-аналітик, політтехнолог, іміджмейкер. У минулому інженер-конструктор КБ "Південне" та заступник керівника прес-служби президента України.

Нагадаємо, що північнокорейський Кім Чен Ин зробив першу заяву після зустрічі з Путіним . Після зустрічі двох диктаторів Кім Чен Ин заявив, що КНДР "завжди підтримувала всі рішення президента Путіна і уряду Росії".

Стало відомо, про що говорили Кім Чен Ин і Путін і як це вплине на війну. Було лише питанням часу вихід співпраці КНДР і Росії в публічну площину. Ще в листопаді США повідомляли, що Пхеньян забезпечував російських окупантів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти