Назвав Україну "зборищем зла": Кім Чен Ин зробив першу заяву після зустрічі з Путіним

13 вересня 2023, 13:45
Після зустрічі двох диктаторів Кім Чен Ин заявив, що КНДР "завжди підтримувала всі рішення президента Путіна і уряду Росії".
Ким Чен Ын, Владимир Путин
Кім Чен Ин зробив першу заяву після зустрічі з Путіним/ колаж: Главред, фото: скрін з відео

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин після зустрічі з диктатором РФ Володимиром Путіним заявив, що КНДР "підтримує рішення Путіна й уряду Росії". Також він зазначив, що для Північної Кореї пріоритетом є відносини з країною-агресоркою РФ.

При цьому Кім Чен Ин заявив, що він сподівається у далі перебувати з Росією "разом у боротьбі проти імперіалізму і за будівництво суверенної держави". Про це повідомляють російські пропагандисти.

У той же час північнокорейський диктатор у кращому дусі підлабузництва похвалив "російських друзів" за їхню нібито "щирість", і сказав, що він "на власні очі зміг побачити сьогодення і майбутнє російської космічної держави".

відео дня

Диктатор КНДР також побажав російським окупантам перемогти у війні проти України "над зборищем зла".

Ким Чен Ын
Кім Чен Ин зробив першу заяву після зустрічі з Путіним/ скрін

Дивіться відео заяви Кім Чен Ина після зустрічі з Путіним:

Переговори Путіна і Кім Чен Ина

Раніше повідомлялося, що Кім Чен Ин виїхав на зустріч з Путіним у бронепоїзді. Зустріч двох диктаторів була запланована у Владивостоці, де у середу, 13 вересня, закінчується Східний економічний форум. Напередодні російський диктатор Володимир Путін виступав на цьому форумі.

Кім Чен Ин прибув до РФ 12 вересня. У той же час Вашингтон та його союзники висловили стурбованість з приводу ознак більш тісного військового співробітництва між Росією та КНДР. У США нагадали про свої попередження Пхеньяну не продавати Росії зброю, яка може бути використана РФ в її агресивній війні в Україні.

Нагадаємо, раніше у Financial Times зазначали, що диктатори готові укласти збройову угоду. У матеріалі видання йшлося про те, що, ймовірно, два диктатори підпишуть угоду, згідно з якою Пхеньян передаватиме Москві боєприпаси, реактивні системи залпового вогню і балістичні ракети малої дальності для продовження агресивної війни РФ проти України.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти