Щоб не зробити шкоди своїй армії: Міноборони Німеччини відмовилося додавати поставки зброї Україні

22 серпня 2022, 21:41оновлено 15 вересня 2022, 09:59
Міністерство оборони Німеччини відмовилося наростити поставки зброї Збройним силам України - мовляв, це може прямо та потужно нашкодити бундесверу.
Німеччина, зброя
Міноборони Німеччини відмовилося додавати поставки зброї Україн / "Вікіпедія" та УНІАН

Німеччина ніяк не зможе наростити поставки зброї Україні через військові загрози, які виходять від сучасної Росії ‒ тому що це нібито сильно послабити німецьку армію. Про це повідомляє портал Німецька хвиля з посиланням на офіційного представника Міноборони ФРН.

Військове відомство відхилило пропозицію депутатів бундестагу поставити Україні більше зброї і, якщо знадобиться, погодитися на ослаблення бундесверу. За словами чиновника Міноборони, офіційний Берлін не може піти на такі ризики.

"Дійсно, ми повинні бути готові до того, що (президент Росії, ‒ Главред) Путін скористається будь-якою слабкістю і навіть тимчасовим проломом в оборонній готовності НАТО", ‒ зазначив представник Міноборони.

Нагадаємо, раніше, в червні, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що якщо стратегія президента РФ Володимира Путіна на Донбасі спрацює, війна надовго закріпиться в Європейському регіоні. Вона закликала підтримати Україну і продовжити поставки зброї.

Раніше міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок назвала умову, за якої можуть бути зняті санкції з Росії. За її словами, їх можуть скасувати тільки в тому випадку, якщо РФ виведе війська з України.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти