Білорусь видворяє посла Польщі через "проклятих солдатів"

9 березня 2021, 20:39оновлено 10 березня 2021, 18:02
У МЗС Білорусі викликали тимчасового повіреного у справах Польщі в Білорусі Мартіна Войцеховського.
Білорусь, прикордонники
Білорусь виганяє посла Польщі / @GpkGovBY

Влада Білорусі вирішили вислати консула генконсульства Республіки Польща в Бресті через його участь у неофіційному заході до Дня пам'яті "проклятих солдатів", повідомляє МЗС Білорусі у вівторок, 9 березня.

У МЗС Білорусі викликали тимчасового повіреного у справах Польщі в Білорусі Мартіна Войцеховського.

"Під час зустрічі польському дипломату був заявлений рішучий протест у зв'язку з участю консула генерального консульства Республіки Польща в Бресті Єжи Тимофеюка в неофіційному заході, присвяченому "дню проклятих солдатів", котрий відбувся 28 лютого 2021 року в Бресті за участю представників пов'язаних з Польщею неурядових і молодіжних організацій", - сказано в повідомленні.

відео дня

У зв'язку з цим польській стороні була вручена нота, в якій консулу Тимофеюку запропонували покинути територію Білорусі.

читайте такожУ Литві сказали, Чи видадуть Тихановську Білорусі

"Принципова і послідовна позиція білоруської сторони щодо" проклятих солдатів " та їхніх типових представників -" банди Бурого "залишається незмінною і неодноразово доводилася до польської сторони. Абсолютно неприйнятні для нас героїзація військових злочинців, цинічне виправдання геноциду білоруського народу, грубі порушення зобов'язань польської сторони щодо недопущення героїзації нацизму", - додали у відомстві.

Відносини Білорусі та України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти