Україна готова ввести санкції проти Білорусі: у МЗС назвали головну умову

28 серпня 2020, 11:32
У МЗС України готують рішення щодо Білорусі.
МЗС України
Ми очікуємо рішення Брюсселя щодо Білорусі - МЗС України / ZN.UA

Український уряд може ввести санкції проти офіційного Мінська відразу після того, як аналогічне рішення приймуть у Європейському Союзі.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час свого брифінгу в п'ятницю, 28 серпня.

За його словами, Євросоюз наразі не вводив санкції щодо Білорусі, тому Київ продовжує очікувати рішення Брюсселя. Однак Україна вже підтримала наміри ЄС щодо обмежень проти Мінська. Як тільки у Європейському Союзі визначаться з цього питання, Київ може підтримати такі заходи.

"Ми вже приєдналися до попередньої заяви ЄС з цього приводу. Це свідчить про те, що, в цілому, ми поділяємо його політику, його підходи. Тому, коли ми побачимо санкційне рішення ЄС, будемо приймати і свої відповідні рішення з цього питання", - сказав Кулеба.читайте також"Будуть за це відповідати": Лукашенко звинуватив ЄС, Україну і Зеленського у заворушеннях у Білорусі

Нагадаємо, у МЗС України прийняли рішення щодо відкликання посла у Білорусі Ігоря Кизима і анонсували перегляд українсько-білоруських дипломатичних відносин з причини видачі Мінськом бойовиків ПВК Вагнера Москві і різких заяв Олександра Лукашенка на адресу української сторони.

Раніше Кулеба підкреслив, що наразі діалог між Києвом і Москвою призупинено. Україна оцінює ризики відновлення дипломатичних відносин з Білоруссю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти