Байден висунув чергові звинувачення Путіну та запевнив НАТО в підтримці

19 лютого 2021, 18:56
Байден заявив, що партнерство між США і Європою має залишатися визначальним у найближчому майбутньому.
Байден
Байден висунув звинувачення на адресу Росії / Reuters

Президент США Джозеф Байден на спеціальній сесії Мюнхенської конференції з безпеки заявив про те, що Америка повернулася і готова захищати Європу в рамках статті НАТО про колективну оборону.

"Сполучені Штати повністю прихильні нашим союзникам по НАТО і я вітаю, що європейці збільшують витрати на оборону. Ми продовжимо дотримуватися статті 5 (договору НАТО, - ред.). Це гарантія. Напад на одного - це напад на всіх", - сказав Байден.

Він нагадав, що стаття 5 була застосована лише одного разу, після терактів в США в 2001 році.

відео дня

Байден заявив, що партнерство між США і Європою має залишатися визначальним у найближчому майбутньому.

"Америка - повернулася. Я говорю зараз як президент Сполучених Штатів і я посилаю чіткий сигнал світу - Америка повернулася. Трансатлантичний альянс повернувся. І ми будемо йти вперед разом ... І я хочу чітко заявити - Сполучені Штати будуть тісно працювати з Європейським союзом, щоб разом зустрічати виклики, з якими ми стикаємося", - додав американський президент.

читайте такожБайден допустив світове лідерство Китаю і пригрозив Пекіну наслідками

Крім цього, під час своєї промови на конференції лідер американців звинуватив Росію в атаках на захід, прагненні послабити НАТО і "європейський проект".

"Путін хоче послабити європейський проєкт і НАТО. Він хоче зруйнувати нашу трансатлантичну єдність і нашу рішучість, тому що для Кремля набагато легше залякувати та загрожувати окремим державам, ніж домовлятися з сильною і тісно об'єднаною трансатлантичною спільнотою. Ось чому Підтримка суверенітету і територіальної цілісності України має життєво важливе значення для Європи і США", - сказав Байден.

Крім цього, стало відомо про те, що США готові відновити участь у переговорах щодо ядерної програми Ірану у форматі "п'ять плюс один".

Північний потік-2-Про що раніше повідомляв головред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти