Вірменія назвала кількість загиблих у конфлікті в Нагірному Карабасі

2 січня 2021, 22:42оновлено 24 жовтня 2023, 12:40
Фахівці продовжують ідентифікацію тіл загиблих.
Росія, миротворці, Карабах
Вірменія втратила понад три тисячі своїх громадян / Фото: Reuters

У Міністерстві охорони здоров'я Вірменії назвали кількість загиблих в результаті військового конфлікту в Нагірному Карабасі.

Як повідомила на своїй сторінці в Facebook прес-секретар Міністерства охорони здоров'я Вірменії Аліна Нікогосян, в період з вересня минулого року країна втратила 3 330 своїх громадян.

"Фахівці науково-практичного центру судової медицини продовжують дослідження та ідентифікацію тіл загиблих. Станом на 1 січня 871 зразок тіл перебував на стадії дослідження", - додала вона.

читайте такожПутін розповів, кому належить Нагірний КарабахЗа словами Нікогосян, ідентифікацію пройшли 436 тіл, ще 66 останків були ідентифіковані в останні 10 днів.

Зазначимо, бойові дії між Вірменією та Азербайджаном почалися 27 вересня. 10 листопада ці країни і РФ прийняли тристоронню заяву про припинення вогню в Нагірному Карабасі і введення в регіон російських миротворців, а також передачу ряду районів в регіоні під контроль Азербайджану.

Війна в Нагірному Карабасі

  • Найбільший за останні роки спалах військового протистояння Вірменії та Азербайджану в Карабасі стався 27 вересня і завершився 9 листопада підписанням Єреваном, Баку і Москвою заяви про припинення вогню.

  • Азербайджан здобув перемогу в конфлікті. Згідно з домовленостями, вірменська сторона передала Азербайджанській державі контроль над Агдамським, Кельбаджарським і Лачинським районами. На новій лінії розмежування та вздовж Лачинського коридору розміщені російські миротворці.

  • Ситуація в регіоні знову загострилася 11 грудня. Сили анклаву НКР звинуватили азербайджанських військових у нападі на їх блокпост. Перестрілка могла статися через проблеми розмежування кордонів – у Баку вважають, що села Хцаберд та ін Тахер у Гадрутському районі належать Азербайджану згідно з домовленостями від 9 листопада.

  • 12 грудня сили самопроголошеної Нагірно-Карабаської республіки заявили про наступ Азербайджанської армії в напрямку цих сіл у Гадрутському районі.

  • 13 Грудня Азербайджан заявив про контртерористичну операцію в Гадрутському районі. Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян визнав, що під час нових бойових дій вірменська сторона втратила ще кілька територій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти