Американський генерал розкрив амбіції Байдена в Чорному морі

6 грудня 2020, 23:20оновлено 7 грудня 2020, 02:10
Військовослужбовець переконаний, що важливо розвивати співпрацю Вашингтона і Києва.
Ходжес
Ходжес пророкує фіаско РФ у Чорному морі / УНІАН

Колишній командувач силами НАТО в Європі, американський генерал Бен Ходжес висловив думку, що нова адміністрація Білого дому на чолі з новообраним президентом Джо Байденом буде набагато жорсткішою стосовно Кремля.

Генерал розповів в ефірі телеканалу Дом, що Байден вже дав зрозуміти Росії про бажання США тісніше співпрацювати з європейськими союзниками. Він вважає, що Україна може дивитися на ситуацію з оптимізмом, при цьому не забуваючи про обережність.

За словами американця, співпраця України і США зменшить амбіції РФ і її агресію. Він переконаний, що епіцентром російсько-української конкуренції є Чорне море. Ходжес каже, що саме там західні країни повинні показати Росії, що силу для зміни кордонів у сучасному світі застосовувати не можна.

Ходжес підкреслює, що саме в Чорноморському регіоні Кремлю потрібно продемонструвати характер і показати: вони не маю права диктувати, як повинна вести Грузія, Україна чи Молдова.

читайте такожБайден зробив гучну заяву щодо ядерної угоди з ІраномГенерал акцентував, що акваторія Чорного моря важлива з економічної точки зору. Зокрема, Росія після анексії Криму виступає проти існування економічної зони Румунії у водах Чорного моря. І в Європейському Союзі повинні звернути на це уваги. Німеччина, вважає Ходжес, повинна чинити належний опір Кремлю. Адже саме ця країна може якщо не змінити політику Москви, то хоча б надати на неї істотний вплив.

Вибори в США

  • 27 листопада чинний американський президент Дональд Трамп заявив, що готовий передати владу переможцю виборчих перегонів, кандидату від Демократичної партії Джо Байдену тільки в тому випадку, якщо політик доведе, що 80 мільйонів голосів були отримані ним чесно.

  • 24 листопада чинний президент США Дональд Трамп заявив, що віддав розпорядження управлінню загальних служб США (GSA) "робити, що потрібно" за первинними протоколами для передачі влади Джо Байдену.

  • За даними американських ЗМІ, кандидат від демократів, колишній віце-президент США Джо Байден набрав достатню кількість голосів колегії вибірників для перемоги над нинішнім главою Білого дому Дональдом Трампом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти