"Крим – вихідна точка": американський генерал сказав, на чому зосередився Кремль

3 липня 2020, 17:02
Кремль, зокрема, зосередився на Чорному морі, сказав екс-командувач збройними силами США в Європі.
Генерал повідомив, що Кремль зосередився на одному театрі бойових дій – Агресія Росії
Кремль зосередився на одному театрі бойових дій, повідомив генерал / Reuters

Колишній командувач збройними силами США в Європі – американський генерал-лейтенант Бен Ходжес, вважає, що зараз увага Кремля зосереджена на Чорному морі, Середземномор'ї, на Сирії та на Лівії.

Все це є одним театром бойових дій, розповів Ходжес в інтерв'ю LB.ua.

За його словами, те, що росіяни зараз роблять у Лівії, стало можливим завдяки їх акціям у Сирії, завдяки наявності військово-морської та авіабази, а цього б не було без наявності вихідної точки в Чорному морі – захопленого Криму.

відео дня

"Якщо ми нічого не зробимо, щоб порушити чи обмежити їх дії у Лівії, наприклад, вони – і я в цьому впевнений – будуть продовжувати надавати підтримку бунтівному генерала Хафтару (Халіфа Хафтар – Ред.), тиснути на європейські нафтові компанії в Лівії", – зазначив співрозмовник.

Ходжес додав, що у такому разі Європа отримає додатковий мільйон біженців з Лівії.

читайте такожГенерал-розвідник сказав, чи планує Путін захопити Херсонщину"Так само, як ми отримали понад три мільйони біженців з Сирії в Туреччині та у європейських країнах... все було задумано. Ми називаємо таке явище "зброєю масової міграції". Адже воно здійснює дестабілізаційний вплив на ЄС, на стосунки між європейськими країнами. І я очікую, що Росія продовжить використовувати цей фактор", – сказав експерт.

Раніше Бен Ходжес попередив, що наступною ціллю Росії в Україні може бути Одеса. Генерал зазначив, що російська сторона буде приймати рішення, ґрунтуючись на оцінці того, що відбувається всередині України.

Агресія РФ у Криму та на Донбасі

У 2014 році Росія захопила український Крим, провела там "референдум" та оголосила півострів своєю територією.

У цьому ж році на сході України бойовики, яких підтримує РФ, захопили частину Донецької та Луганської областей і створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти