За прикладом "іспанки": у Канаді знайшли метод лікування COVID-19

13 квітня 2020, 11:54
Ліки від COVID-19 канадцям не знадобляться.
коронавірус
У тих, хто перехворів на коронавірус, в крові виробляються антитіла / Фото pixabay.com

В Канаді, яка постраждала від пандемії коронавірусу та займає 13-е місце місце у світі за кількістю інфікованих, вирішили скористатися столітнім способом лікування хвороби.

Зокрема, тяжкохворих COVID-19 будуть імунізувати плазмою крові тих пацієнтів, які вже одужали. У цьому проекті беруть участь понад 50 медичних центрів.

Як повідомили в Монреальському університеті, коли людина, яка заразилася Ковід-19, одужує, то у неї в крові з'являються антитіла – виробляється імунітет від повторного зараження. Щоби зібрати плазму у пацієнтів, медикам доведеться вичікувати два тижні – це потрібно для того, щоби симптоми коронавірусу зникли.

відео дня

"Перевага пасивної імунізації полягає в тому, що не потрібно розробляти ліки від COVID-19 в лабораторії – цю роботу вже робить імунна система донорів", – йдеться в повідомленні.

читайте такожВакцина від коронавірусу: вчені Британії заявили про проривРаніше даний метод боротьби проти COVID-19 перевірили на невеликих групах пацієнтів, і він показав себе ефективно. Варто зазначити, що даний метод використовували до появи вакцин під час великих епідемій, зокрема під час пандемії іспанського грипу близько 100 років тому.

Схожі дослідження зараз проводять в деяких інших країнах – Китаї, США, Росії, Франції, Туреччині.

Коронавірус в Канаді - статистика 13 квітня
Коронавірус у Канаді - статистика 13 квітня / gisanddata.maps.arcgis.com

Нагадаємо, медики з Японії попередньо встановили, що препарат Нелфінавір, який використовується проти вірусу імунодефіциту людини, блокує розмноження коронавірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти