Несподівана властивість відомого препарату: в Японії знайшли ліки, що блокують активність COVID-19

13 квітня 2020, 08:22
Препарат використовується проти вірусу імунодефіциту людини.
коронавірус,пробірка
Коронавірус пропонують лікувати Нелфінавіром / УНІАН

Поки що не існує перевірених ліків для лікування кронавірусу COVID-19, проте медики за всіма світу тестують різні препарати, щоби знайти ефективні у боротьбі проти хвороби.

Певного прогресу в пошуках лікування вдалося досягти медикам з Японії. Вони попередньо встановили, що препарат Нелфінавір блокує розмноження коронавірусу, передає bioRxiv.

Нелфінавір використовується проти вірусу імунодефіциту людини. При лікуванні ВІЛ ці ліки застосовують у поєднанні з іншими антиретровірусними препаратами. Дослідники вивчили дев'ять подібних препаратів і виявили, що Нелфінавір здатний зупинити реплікації збудника коронавірусу навіть при використанні малих доз.

відео дня

читайте такожВакцина від коронавірусу: вчені Британії заявили про прорив

Як повідомляв Главред, експерти з Корейського центру контролю і профілактики захворювань з'ясували, що коронавірус може "реактививатися" у людей, які вже позбулися хвороби.

Нагадаємо, станом на 6-ту ранку понеділка, 13 квітня, у світі зареєстрували 1 850 220 випадків зараження на коронавірус. При цьому 114 215 осіб стали жертвами коронавірусной інфекції. США продовжують утримувати першість за кількістю випадків зараження вірусом – там їх 557 300. За весь час пандемії кількість померлих в цій країні перевищила 22 тисячі осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти