Путін поманив паспортом РФ: кому світить спрощений порядок отримання громадянства

7 березня 2020, 19:50оновлено 7 березня 2020, 20:20
У Росії реформують міграційне законодавство.
паспорт РФ
У Росії реформують міграційне законодавство / Фото: УНІАН

Президент Росії Володимир Путін запропонував спростити отримання громадянства РФ особам з країн "близьких нам в соціокультурному відношенні".

Як йдеться в дорученні Путіна по реформі міграційного законодавства та інституту громадянства в Росії, основним міграційним статусом, що дозволяє іноземному громадянину в перспективі претендувати на отримання громадянства РФ в загальному та спрощеному порядку, стане постійне проживання (посвідка на проживання).

Зазначається, що дозвіл на тимчасове проживання як окремий міграційний статус - ступінь перед отриманням виду на проживання і надається в рамках виділених квот - виключається. Це пов'язано з тим, що інститут дозволу на тимчасове проживання в існуючому вигляді фактично вичерпав себе, наголошується в документі.

відео дня

Нові правила пропонують встановити три види порядку прийому в громадянство Росії: загальний, спрощений і особливий.

При цьому спрощений порядок застосовується до осіб, щодо яких знімаються деякі вимоги, передбачені для загального порядку, в силу "походження цих осіб з країн, близьких в соціокультурному відношенні, наявності позитивних соціальних зв'язків у РФ, уразливого стану та ін.".

У той же час особливий порядок буде охоплювати окремі категорії осіб, рішення яких вимагає оцінки неочевидних фактів і в зв'язку з цим - комісійного розгляду, особливих процедур і високого рівня прийняття рішення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Росії хочуть скасувати співбесіду при прийомі в громадянство для українців і білорусів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти