В Німеччині звинуватили Росію в гібридних атаках на ЄС

16 лютого 2020, 12:43
Крамп-Карренбауер заявила, що Росія здійснює напади і в Україні, і в Латвії, і в Німеччині.
Аннегрет Крамп-Карренбауэр
Аннегрет Крамп-Карренбауер звинуватила Росію в атаках на ЄС / Reuters

Російська Федерація гібридними атаками і зневагою до територіального суверенітету тисне на європейські держави, заявила міністр оборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки.

Крамп-Карренбауер заявила, що Росія здійснює напади і в Україні, і в Латвії, і в Німеччині.

"Хотілося б, щоб Німеччина, і Європа в цілому, ішли своїм курсом, відстоювали власні інтереси. І тут мова не йде лише про системну конкуренції між США і Китаєм або про відносини з Росією, яка гібридними атаками і зневагою до територіального суверенітету тисне на європейські держави - від України до Латвії, Литви та Естонії, здійснює напади у Великобританії і у нас, в Німеччині", - сказала вона.

Зазначимо, Крамп-Карренбауер завжди відкрито засуджувала анексію Криму і захоплення Росією українських земель. Вона виступала за заборону на входження в європейські порти російським кораблям, що базуються в Азовському морі, а також підтримувала антиросійські санкції.

Крамп-Карренбауер в 2018 році чи то жартома, чи то всерйоз заявила, що знає, як припинити війну в Україні.

"І що вони там в Україні не пробували: і дипломатію, і постріли, а якщо запитати мене – все так просто. Беремо боксерський ринг, в один кут Кличка, в іншій Путіна, хто вистоїть десять раундів, той і переміг", - говорила тоді Крамп-Карренбауэр.

Нагадаємо, раніше голова політсили Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Аннегрет Крамп-Карренбауер, яка змінила на цій посаді канцлера Німеччини Ангелу Меркель і гучно заявляла про намір стати "бундесканцлерин" в 2021 році - відразу після офіційного закінчення строку повноважень Меркель - раптово відмовилася від цього рішення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти