"Вони забрали мою доньку": як українці зустрічали бійців ЗСУ у звільненому селищі

2 квітня 2022, 20:22оновлено 2 квітня 2022, 21:07
Упереміш з награбованими біля згорілих машин документи окупантів і пам'ятка- "кодекс російського солдата".
'Вони забрали мою доньку': як українці зустрічали бійців ЗСУ у звільненому селищі

У Правому секторі розповіли, як зустрічали захисників України в одному зі звільнених селищ.

Поспішно тікаючи, росіяни забрали з собою кілька жінок із одного з сіл. Це стало відомо після того, як туди увійшли бійці 2-го окремого батальйону ДУК Правий сектор, повідомляє пресслужба 2-го окремого батальйону.

"31 Березня. Вечоріє. Спів птахів такий гучний і помітний в тиші, яку порушують лише поодинокі постріли і вибухи. Після постійної канонади артилерійських боїв ця тиша ніби має своє власне звучання. Ми йдемо вулицями звільнених селищ. Люди обіймають нас та плачуть, кличуть на допомогу до поранених, навперебій розповідають про звірства ворога", - йдеться в повідомленні.

відео дня

Крім того, наголошується, що окупанти, тікаючи, забрали із собою дочку місцевого жителя.

'Вони забрали мою доньку': як українці зустрічали бійців ЗСУ у звільненому селищі

"Рідненькі, рідненькі наші, вони забрали мою доньку, їй 25 років", - розповів захисникам України літній чоловік.

Пізніше з'ясовується, що це не рідкісний випадок.

"Нам кажуть, що спішно тікаючи з села, росіяни забрали з собою кілька жінок - когось за підозру в допомозі нам, когось просто так, як здобич. Багатьох розстріляли просто за те, що бачили техніку, відбиранням телефонів вже не обмежувалися", - інформують у Правому секторі.

'Вони забрали мою доньку': як українці зустрічали бійців ЗСУ у звільненому селищі

"Дядечко з обмороженими пальцями, якого тримали на підвалі, катували і погрожували вбити, сідає на лавку. Він буде терпляче чекати завершення зачистки, коли ми зможемо відвезти його до лікарні. Поруч з ним дідусь, якого росіяни підстрелили" щоб не шастав поруч", викинули з будинку і жили там. У таких будинках тепер жахливий гадюшник і міни. Сліди "культури" і звичок ворога", - йдеться далі.

Як повідомляється, упереміш з награбованими біля згорілих машин документи окупантів і пам'ятка - "кодекс російського солдата".

Раніше російські ЗМІ з посиланням на джерела, близькі до Адміністрації президента Росії і до Уряду РФ, повідомляли, що Путін усвідомлює близький провал у війні і шукає " нову ідеологію для РФ". У Кремлі розуміють, що не захоплять Київ, тому шукають спосіб пояснити своїм громадянам "перемир'я" з Україною і те, чому росіянам доведеться жити під санкціями.

Також раніше український волонтер і військовий ЗСУ Юрій Касьянов зазначав, що після невдалих наступів на українські землі Путіну довелося "затягнути пояс" і звузити свій величезний список вимог. Якщо спочатку в Кремлі був розгорнутий список цілей, яких вони хотіли досягти в ході війни проти України, то тепер "апетити" Путіна знизилися.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти