Чи може статися новий Маріуполь в Одесі: відповідь Зеленського

23 квітня 2022, 21:44
В Одесі можуть статися такі самі обстріли, як і в Маріуполі, адже окупанти не зупиняться на досягнутому.
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський висловився про ситуацію в Одесі / УНІАН

В Одесі можуть статися такі самі ж обстріли, як і в Маріуполі, адже окупанти не зупиняться на досягнутому, повідомив глава держави Володимир Зеленський під час сьогоднішньої прес-конференції.

За його словами, окупанти мають тисячі танків і техніки. До того ж російські війська мають плани коридору в Молдову.

"Чи може статися новий Маріуполь в Одесі - Так може, вони мають тисячі танків і техніки, у них є плани коридору до Молдови. Я не вірю, що вони зупиняться", - сказав Зеленський.

відео дня

Ситуація в Маріуполі

Маріуполь знаходиться в блокаді з боку військ РФ з 3 березня 2022 року. Місто піддається жорстоким нападам з боку російських окупантів. Маріуполь переживає постійні артилерійські обстріли та авіанальоти.

Місцеві жителі змушені жити в підвалах. У Маріуполі гуманітарна катастрофа. Все більше людей гинуть від голоду. Окупаційні війська не пускають в місті гуманітарну допомогу, обстрілюють мирних жителів, і кидають бомби на цивільні будівлі, де ховаються діти.

Президент Володимир Зеленський 19 квітня заявив, що ситуація в Маріуполі залишається важкою. Мирні жителі і захисники міста знаходяться під смертельною загрозою. Загарбники намагаються призвати місцевих жителів в російські окупаційні війська.

Захисники Маріуполя змогли провести успішну операцію в оточеному російськими військами місті. Їм з боєм вдалося прорватися в порт, забезпечити вогневе прикриття, і на транспорті вивезти близько 500 бійців Держприкордонслужби та Нацполіції. Їх евакуювали на завод Азовсталь. Спецоперацію провали бійці 36-ї окремої бригади морської піхоти, інші підрозділи ЗСУ та Нацгвардії.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти