Житель Черкас щотижня робить тисячу вареників для військових на фронті

31 травня 2022, 15:42
Євген прикутий до інвалідного візка. Каже, що пішов би воювати, якби не травма. Тому вирішив приєднатися до захисту країни тим, що годує військових.
Євген Компанець
Євген Компанець та його сім'я допомагають годувати військових / Фото provce.ck.ua

42-річний житель Черкас Євген Компанець, який понад десять років прикутий до інвалідного візка, разом з дружиною і дочкою готує у своїй квартирі вареники для військових. Щотижня сім'я відправляє на фронт близько тисячі штук.

Сім'я займається цим близько місяця, пише видання Про все. Раніше дочка Євгенія возила у Черкасах безкоштовні обіди для літніх людей, а на Великдень спекли 250 пасок, роздали їх людям і відправили на фронт.

"Потім через доньку познайомилися з волонтерами, які на Хімселищі робили вареники. Подумали, що і ми можемо таким зайнятися. Ось ми їх ліпимо і заморожуємо", - розповів Євген.

відео дня

"До дня, коли волонтери повинні їхати, намагаємося по максимуму забити морозилку. У четвер наших 930 вареників поїдуть на фронт. Куди саме - я не знаю. Та мені й байдуже. Всі хлопці там мої. Якось військові скидали відео, як їдять мої вареники. Це було в якості подяки", - каже чоловік.

Житель Черкас щотижня робить тисячу вареників для військових на фронті
Щотижня сім'я відправляє на фронт близько тисячі вареників / Фото provce.ck.ua

Спочатку сім'я витрачала на продукти свої гроші. Пенсія Євгена - трохи більше 2 тисяч гривень. Стільки ж отримує його дружина.

"Це все я робив за свій рахунок. Але днями я зробив публікацію в Facebook. Після цього мені привезли мішок борошна, банку паштету і смальцю, пару мішечків картоплі та великий згорток цибулі. Вареники робимо з картоплею і печінкою. Робили б з капустою, але вона дуже дорога. Сімейні доходи у нас невеликі. Є пенсія 2300 і дружина отримує пенсію по догляду за мною таку ж суму", - зізнається Компанець.

Житель Черкас щотижня робить тисячу вареників для військових на фронті
Фото facebook.com/zhenjakmpanec

Крім вареників, Євген з дружиною хотіли пекти пиріжки.

"Але з ними більше мороки. Тому вирішили, що краще робити більше вареників. Ними можна краще наїстися", - пояснює він.

Євген Компанець одинадцятий рік прикутий до інвалідного візка. У 2011 році впав з висоти на роботі. Працював головним комірником в мережі будівельних магазинів. Чоловік каже, що пішов би воювати, якби не травма. Тому вирішив приєднатися до захисту країни тим, що допомагає годувати військових.

Як повідомляв Глпвред, у Луцьку 84-річний Сергій Вербицький приніс п'ять тисяч гривень, акуратно загорнуті в шматочок газети. Гроші чоловік просив передати на допомогу українській армії.

Раніше в Сумській області 6-річний хлопчик віддав українським військовим свій квадрокоптер, який йому подарували на день народження. Він вирішив віддати свій подарунок, щойно почув, що дрони потрібні ЗСУ.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти