Зеленський відправився до США на переговори із Байденом: про що говоритимуть

10 грудня 2023, 22:32оновлено 11 грудня 2023, 10:14
В Офісі президента повідомили, що стане темою майбутніх переговорів президента України Володимира Зеленського і президента США Джо Байдена.
Зеленський відправився до США на переговори із Байденом: про що говоритимуть
Зеленський відправився до США на переговори із Байденом / Колаж Главред, фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський планує вирушити до Сполучених Штатів 11 грудня, де він проведе зустріч з президентом США Джо Байденом. Про це повідомили в Офісі президента.

"1 грудня Володимир Зеленський розпочне робочий візит до Сполучених Штатів Америки. Президент України зустрінеться з президентом США Джозефом Байденом, проведе низку зустрічей і переговорів", - йдеться у повідомленні.

При цьому зауважується, що Зеленський буде акцентувати увагу на досягненні єдності між Сполученими Штатами, Європою та світом для підтримки України у протистоянні російському терору та зміцненні міжнародного порядку, ґрунтованого на правилах та повазі до суверенітету кожної нації.

відео дня

Серед ключових питань на переговорах у Вашингтоні буде розгляд оборонної співпраці між Україною та США, зокрема спільних проєктів щодо виробництва зброї та систем ППО, а також синхронізація зусиль обох країн у наступному році.

Допомога США для України

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, адміністрація президента Джо Байдена розглядає можливість зустрічі з республіканцями в Сенаті та включення положення щодо безпеки кордонів США в законопроект про додаткове фінансування. Основна мета - надання нової допомоги Україні та Ізраїлю.

За словами координатора стратегічної комунікації Ради з національної безпеки США Джона Кірбі, Сполучені Штати мають намір надавати допомогу Україні у найближчі тижні, проте гарантій довгострокової підтримки немає через невизначеність рішень Конгресу.

Він також додав, що Україна під керівництвом президента Володимира Зеленського буде визначати свою стратегію у протистоянні з Росією та самостійно прийматиме рішення щодо можливості ведення дипломатичних переговорів з Путіним для досягнення миру, враховуючи обставину, що Конгрес не може забезпечити нову допомогу.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти