Хто був проти операції ЗСУ в Курській області - Politico

17 вересня 2024, 13:42оновлено 17 вересня, 14:16
3459
Володимир Зеленський уперше порушив питання про наступ у РФ на початку року і наполягав на ньому, пише видання.
Хто був проти операції ЗСУ в Курській області - Politico
Залужний був проти операції ЗСУ в Курській області / колаж: Главред, фото: t.me/Zaluzhnui, deepstatemap.live

Деякі командири армії України були проти операції ЗСУ в Курській області країни-агресорки Росії. Про це пише Politico з посиланням на двох високопоставлених українських військових чиновників, які говорили на умовах анонімності.

За словами видання, президент України Володимир Зеленський уперше порушив питання про наступ у РФ на початку року і наполягав на ньому.

Серед тих, хто виступив проти, видання наводить колишнього командувача ЗСУ Валерія Залужного. Повідомляється, що його заперечення проти Курської операції полягало у відсутності "другого кроку" після прориву російського кордону.

відео дня

За словами одного з чиновників, Залужний не отримав чіткої відповіді від Зеленського з цього приводу і вважав операцію авантюрою.

Зазначається, що крім екскомандувача, проти Курської операції виступив звільнений у липні командир 80-ї десантно-штурмової бригади Еміль Ішкулов.

Джерела видання заявили, що "Ішкулов заперечував проти операції в Курській області, побоюючись, що його бригада зрештою може виявитися надто вразливою на території Росії, і що кількість втрат може різко зрости".

В Politico додають, що питання Залужного про "другий крок" після прориву кордону РФ залишається ключовим, оскільки "як західні, так і українські скептики побоюються, що сили Києва можуть опинитися всередині і постраждати від деморалізуючого відступу".

Що таке Politico?

Politico — американська медіа-організація в галузі політичної журналістики, що базується в Арлінгтоні, штат Вірджинія, охоплює теми політики й урядування в Сполучених Штатах Америки і на міжнародному рівні. Контент поширюється через телебачення, Інтернет, газету The Politico та радіо, пише Вікіпедія.

Операція ЗСУ в Курській області - останні новини

Нагадаємо, в повідомленні американського Інституту вивчення війни зазначається, що українські сили просунулися в Глушківському районі Курської області та продовжують наступальні операції на південній околиці Веселого, поблизу Нового Путі і Медвежого.

Також відомо, що у Курській області армія РФ почала контрнаступ, але поки що не спостерігається бойових дій, які б свідчили, що росіяни почали масштабну операцію для повного витіснення ЗСУ із захоплених районів.

Крім того, президент України Володимир Зеленський заявив, що завдяки Курській операції вдалося зупинити ворога на Харківському напрямку і сповільнити просування росіян у Донецькій області.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти