"Заходять цілими взводами": окупанти наступають на ключове місто - бійці ЗСУ

24 жовтня 2024, 14:40
410
Ворог плідно просочується та проводить розосередження по будинках і підвалах.
ВСУ
Ситуація у Селидовому складна / колаж: Главред, фото: 199 навчальний центр Десантно-штурмових військ ЗС України, 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха

Якщо проаналізувати дані аналітиків DeepState, російська армія просунулася у Селидовому. Молодший сержант, командир відділення 24 ОШБ "Айдар" Станіслав "Осман" Бунятов підтвердив, що у місто росіяни заходять цілими взводами.

"Знайомі екіпажі ФПВ кажуть що роблять по 100+ вильотів за день суто по піхоті ворога, але все одно не справляються з такими потоком. Ворог плідно просочується та проводить розосередження по будинках і підвалах", — написав він у своєму Тelegram-каналі "Говорять снайпер".

Що відомо про місто Селидове?

Селидове - місто в Покровському районі Донецької області, адміністративний центр Селидівської міської громади. Селидове розташоване біля залізничної станції Селидівка.

відео дня

Селидове називають воротами в Покровськ - великий військовий і логістичний вузол, що розташований поблизу адміністративного кордону з Дніпропетровською областю.

Як розповіли полонені агресори, яких допитали, окупанти отримали підкріплення.

Нові підрозділи прибули, щоб зайняти території, які, за їхніми звітами, "вже перебувають під контролем". За словами військового, найближчими днями варто очікувати посилення наступу.

Водночас лейтенант ЗСУ з позивним "Алекс" зазначив, що, на жаль, агресори мають успіх в центрі Селидового. Там вони вже зайняли вже декілька багатоповерхівок.

"Вони (окупанти-ред) просочуються як таргани, поступово у всіх будинки. Спостерігаючи кадри боїв і стан міських забудов, з сумом хочу сказати, що бої за Селидове чимось нагадують бої за Новогродівку… Хорошого мало", — вважає військовий.

Ситуація на фронті - що відомо

Експерт Сергій Братчук прокоментував ймовірний новий наступ РФ на важливе місто. За його словами, найбільше бойових зіткнень відбувається на адміністративному кордоні Донецької та Запорізької областей.

Водночас видання Reuters опублікувало свій прогноз щодо залучення військ КНДР для війни в Україні. За даними журналістів, він для РФ невтішний.

За даними ISW, ЗСУ просунулися до головного українського плацдарму. Штурмові групи ворога атакують українські позиції у Донецькій та Луганській областях.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти