За поповнення в родині хочуть платити більше: коли підвищать виплати і кому пощастить

16 вересня 2021, 18:26
В Україні планують підвищити допомогу при народженні дитини.
51 немовля очікує виїзду за кордон
Йдеться про суму від 50 до 150 тис. грн / Facebook / Людмила Денисова

В Україні збираються підвищити виплати при народженні дитини. Йдеться про суму від 50 до 150 тис. гривень. Однак розмір виплат буде залежати від того, якою за рахунком дитина народжується в сім'ї. При цьому, вже відомо, що підвищення відбудеться не раніше наступного року. Це передбачає законопроект № 5585-1, який рекомендував до розгляду у Верховній Раді Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Станом на сьогоднішній день комітет проаналізував вже 4 документи (№ 5585, 5585-1, 5585-2, 5585-3). При цьому 3 з них відхилив.

Так скільки дадуть на дитину?

  • На першу дитину збираються виділяти по 50 тис. грн;
  • на другу - 100 тис. грн;
  • на третю - 150 тис. грн.

Якщо це трапиться, то буде першим підвищенням таких виплат на дітей починаючи з 2014 року. Весь цей час на першу дитину в Україні виплачують по 41,2 тис.грн. І це незважаючи на те, що за курсом 2014 року сума становила близько $2,5 тис., а тепер - всього лише $1,4 тис.

відео дня

Також, вже підраховано, що в разі підвищення з Держбюджету-2022 потрібно буде виділити близько 23,68 млрд грн. Що випливає з прогнозу народжуваності. Влада вже придумала, де взяти гроші на ці витрати і розраховує отримати кошти за рахунок боротьби з тіньовим ринком алкоголю.

"З 2013 року почала спостерігатися стійка тенденція до зменшення народжуваності... Збільшення розміру допомоги при народженні дитини дозволить зробити перший крок до подолання негативної тенденції зменшення населення держави", - стверджують автори документа.

За поповнення в родині хочуть платити більше: коли підвищать виплати і кому пощастить

Раніше Главред вже писав, що народні депутати хочуть збільшити для українців розмір фінансової допомоги при народженні дитини. Про це йдеться в опублікованому на сайті Ради законопроекті № 5585-1.

Згідно з документом, пропонується виплачувати батькам суму в залежності від кількості дітей в сім'ї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти