"Лють недофюрера": дипломат пояснив, що штовхнуло Путіна масовано бити ракетами по Україні

16 жовтня 2022, 11:54
Як каже Володимир Огризко, ракетні удари - помста Путіна за те, що ЗСУ викинули окупантів з Харківщини і просунулися на півдні майже до Херсона.
Огризко, Путін
Дипломат пояснив, що штовхнуло Путіна масовано бити ракетами по Україні / https://ua.depositphotos.com/ і УНІАН

Дипломат, керівник Центру дослідження Росії, ексміністр закордонних справ України Володимир Огризко розповів у інтерв'ю Главреду, що недавні (10 жовтня) масовані удари російських окупантів по об'єктах в Україні викликані почуттям люті, яке переповнює російського диктатора Володимира Путіна.

"Це помста за те, що наші героїчні Збройні сили викинули окупантів з Харківщини, просунулися на півдні майже до Херсона, тримають оборону і не дають росіянам атакувати Донецьку область. Тобто це лють, яка переповнює недофюрера, і він готовий відповідати тим способом, який він продемонстрував вранці 10 жовтня. Але це відповідь, яку ми добре знаємо і на яку ми дамо свою, не менш для неї болючу", ‒ каже дипломат.

Ракетний удар по Києву 10 жовтня

В понеділок у Києві прогриміли вибухи. Перед цим по Україні була оголошена повітряна тривога. Мер Києва Віталій Кличко підтвердив вибухи в Шевченківському районі - в центрі столиці.

Прессекретар ДержНС Світлана Водолага повідомила, що є травмовані і загиблі в результаті декількох влучень в Києві в різних місцях.

По Шевченківському району було зафіксовано три попадання ракет. Пошкоджена проїжджа частина. 6 автомобілів загорілися, ще 15 - пошкоджені. Крім того, у Святошинському районі ворожа ракета влучила в одноповерхову будівлю, травмовано трьох людей.

У той же час в Голосіївському районі зафіксовано два попадання в різні критичні об'єкти інфраструктури, попередньо постраждала одна людина. Також ворог потрапив в об'єкт критичної інфраструктури в Деснянському районі, в результаті чого попередньо постраждала одна людина.

Пізніше мер Києва Віталій Кличко повідомив, що внаслідок ракетного обстрілу Києва загинули 5 людей. Також відомо про 51 травмовану людину.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти