Велика смута або військовий розгром: експерт назвав дві причини для відсторонення Путіна

1 жовтня 2022, 16:03
Кремль поки контролює ситуацію всередині Росії, і протести, які почалися в низці регіонів РФ, ще не дуже результативні.
Андрій Золотарьов, Володимир Путін
Володимира Путіна можуть усунути від влади лише у двох випадках-Золотарьов / Колаж УНІАН

На заході можуть робити ставку на внутрішньодворцеві конфлікти в Кремлі, проте сценарій фізичного усунення Путіна там поки не розглядають. Про це в інтерв'ю Главреду розповів політолог, директор аналітичного центру" Третій сектор " Андрій Золотарьов.

За його словами, кремлівська політика залишається незмінною з часів фрази, приписуваної Черчиллю про те, що політика Кремля нагадує сутичку бульдогів під килимом і про те, хто переміг можна судити по тому, чий труп буде викинутий на поверхню.

"Путін референтний масовому російському обивателю. І я собі важко уявляю, як хтось інший, хто прийде після Путіна, відмовиться від Криму і того, що було підписано (рішення про анексію українських територій. - Главред). Якщо, звичайно, за спиною у нього не буде ситуації військового розгрому РФ або почалася "великої смути" - це єдині фактори, які можуть вплинути", - зазначив Золотарьов.

відео дня

У той же час, на думку експерта, Кремль поки контролює ситуацію всередині Росії, і протести, які почалися в низці регіонів РФ на тлі оголошення часткової мобілізації, поки не дуже результативні.

У Дагестані вони не допустили фатальних помилок і вчасно схаменулися щодо перегинів... Ці протести не організовані, у них немає лідера і це багато в чому зумовлює їх характер як бунту. А бунт, як відомо, приречений на невдачу. Тому поки ця ситуація контрольована. Кавказ - дуже специфічний Регіон, але я не думаю, що чеченців кинуть придушувати антивоєнні виступи - при всьому бажанні, такої дурості в Кремлі не здійснять. Дурості у них, звичайно, вистачає, але ось так ламати дрова вони явно не будуть", - вважає Золотарьов.

Як повідомляв Главред, на думку політолога Олега Соскіна, мобілізація в РФ поки не призведе до масових протестів, проте вже через кілька місяців, у січні-лютому 2023 року, країну-агресора чекають бунти і побоїща.

Крім того, на думку російського соціолога Ігоря Ейдмана, Путін може піти з поста президента Російської Федерації протягом наступного року.

Протести в Росії - новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти