"Хтось розумніший за Путіна": Джемілєв розповів, хто поверне Крим Україні

20 травня 2020, 00:56
Джемілєв вважає, що потрібно посилювати санкції проти РФ.
Мустафа Джемілєв
Мустафа Джемілєв озвучив сценарій повернення Криму / ru.delfi.lt

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат партії Європейська солідарність Мустафа Джемілєв вважає, що анексований росіянами Крим навряд чи повернеться під контроль Києва, поки Володимир Путін залишається на посаді президента РФ.

"Ясно, що при режимі Путіна півострів навряд чи повернеться, хоча екс-канцлер ФРН Герхард Шредер нещодавно сказав, що жоден президент РФ після Путіна не буде повертати Крим. Але я думаю, що наступний президент Росії буде набагато розумніший за Путіна і зрозуміє, що в інтересах його країни бути цивілізованою державою і дотримуватися міжнародного права. А це означає звільнення всіх зайнятих окупантами територій – Криму і Донбасу", – сказав Джемілєв в інтерв'ю українським ЗМІ.

Лідер кримськотатарського народу вважає, що для повернення Криму необхідна активна участь міжнародного співтовариства.

відео дня

"У першу чергу – посилення санкцій. Питання вирішиться тільки тоді, коли Росія зрозуміє, що це просто катастрофа для них і що потрібно поводитися пристойно", – зазначив нардеп.

читайте також"Росія без Путіна": політолог спрогнозував долю КримуНагадаємо, раніше Мустафа Джемілєв заявив, що питання повернення Криму у команди президента Зеленського вже не стоїть на першому місці.

"На жаль, у команди Зеленського це питання не на першому місці, або, скажімо, не на тому рівні, як це було раніше. Але, тим не менш, якісь кроки робляться. Наприклад, підписання президентом указу про визнання 26 лютого Днем опору окупації Криму", – сказав Джемілєв.

Політик висловив сподівання, що президент Зеленський підтримає кримчан певними законами - законом про корінні народи, про статус кримськотатарського народу, поправками до Конституції щодо статусу автономної республіки Крим в Україні.

Анексія Криму

У березні 2014 року в Криму під дулами російських військових пройшов так званий "референдум" про статус півострова, більшість жителів нібито висловилися за приєднання до РФ. Пізніше Росія анексувала Крим. В Україні влада визнала 20 лютого 2014 року датою початку захоплення півострова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти