Вибух чуло все місто, почалась пожежа: росіяни скинули авіабомбу на Суми

12 квітня 2024, 16:14оновлено 12 квітня, 16:56
Росіяни вдарили авіабомбою по цивільному об'єкту інфраструктури.
спасатели
Росіяни скинули авіабомбу на Суми / Колаж: Главред, фото: ДСНС

Російські окупанти атакували Сумщину керованими авіаційними бомбами. Про це повідомили у Повітряних силах України та попередили про небезпеку.

взрыв в Сумах
Росіяни скинули авіабомбу на Суми / фото: скріншот

Згодом у Сумах пролунав потужний вибух. Місцеві жителі побачили величезний стовп диму, почалась пожежа. На місце прибули всі необхідні служби.

У Сумській ОВА зазначили, що росіяни завдали авіаудару по цивільній інфраструктурі міста.

відео дня

"Попередньо, люди не постраждали. На місці працюють всі необхідні служби. Наслідки удару уточнюються. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги. Перебувайте в укриттях", - йдеться у повідомленні.

взрыв в Сумах
Росіяни скинули авіабомбу на Суми / фото: скріншот

Згодом стало відомо про щонайменше двох постраждалих - чоловіка та жінку. У них порізи та контузія. Про це заявив в.о. міського голови Артем Кобзар, повідомляє Суспільне. Вже відомо про те, що внаслідок вибуху було пошкоджено близько 100 вікон у багатоповерхівках.

У Сумській ОВА додали, що росіяни вдарили по заводу у Сумах та житловому сектору міста. За попередніми даними кількість постраждалих зросла до трьох людей.

"Також в результаті удару частково зруйнована покрівля нежитлового приміщення, відбулося загоряння покрівлі. Пожежу ліквідовано співробітниками ДСНС. Крім того, пошкоджено 2 адміністративних нежитлових приміщення (вікна) та 73 вікна в трьох житлових будинках", - йдеться у повідомленні.

Що таке КАби?

Керована авіаційна бомба (КАБ) — один з видів авіаційних боєприпасів, авіаційна бомба, оснащена для підвищення влучності влучання в ціль аеродинамічними поверхнями та системою наведення, пише Вікіпедія.

Вони є одним з основних видів високоточної зброї, оскільки поєднують високу точність влучення і значну потужність бойової частини. Маса бомби коливається від 500 кг до 1500 кг.

Вибух чуло все місто, почалась пожежа: росіяни скинули авіабомбу на Суми
Що таке КАби? / Інфографіка: Главред

Ракетний удар по Україні 11 квітня 2024 року - останні новини

Нагадаємо, вдень 11 квітня, у Харкові прогриміли потужні вибухи. Російські окупанти атакували місто ракетами. Мер Харкова Ігор Терехов підтвердив "приліт", а після цього сталося ще кілька вибухів.

Також вдень 11 квітня росіяни завдали ракетного удару по Миколаєву. Внаслідок удару загинули 4 цивільні особи, ще 5 постраждало. Є пошкодження житлових будинків та автомобілів в приватному секторі, а також зафіксовано пошкодження промислових об’єктів.

Як раніше повідомляв Главред, у результаті масованої ракетної атаки в ніч на четвер, 11 квітня, окупанти повністю знищили Трипільську ТЕС у Київській області та нанесли удари по енергетичній інфраструктурі Харкова, що призвело до складної ситуації з електропостачанням.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти