Вихід ЗСУ з Авдіївки: ситуація в місті різко загострилася – експерт

15 лютого 2024, 14:16оновлено 16 лютого, 16:01
Необхідно не дати окупантам розвинути темп наступальної операції, каже Олександр Мусієнко.
Олександр Мусієнко, Авдіївка
Олександр Мусієнко оцінив ситуацію в Авдіївці / Колаж: Главред, фото: facebook.com/musiienkoua, facebook.com/zhebrivskyi

Військовий експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко оцінив ситуацію в Авдіївці Донецької області.

Українські війська змогли виконати важливі завдання в районі міста, зокрема, зменшити наступальні можливості ворога, заявив він в ефірі Radio NV.

"Це знищення наступального потенціалу ворога, тобто зменшення їхніх можливостей і знищення якомога більшої кількості техніки, сили, засобів противника. Це вже виконано контингентом, який обороняв і продовжує обороняти Авдіївку, на відмінно", - зазначив експерт.

відео дня

Водночас він звернув увагу на те, що ситуація в Авдіївці стрімко погіршується.

Співрозмовник вважає, що навіть незважаючи на перекидання туди бійців третьої окремої штурмової бригади, бійці ЗСУ все одно рано чи пізно будуть змушені вийти з міста.

При цьому він упевнений у необхідності не дати окупантам розвинути темп наступальної операції. ЗСУ це теж зробили, тому що ворог "таки серйозно спіткнувся об Авдіївку".

Мусієнко додав, що українським силам в Авдіївці вдалося витягнути на себе велику кількість російських резервів, які ворог міг використати і на інших напрямках.

Хто такий Олександр Мусієнко

Олександр Мусієнко - блогер і експерт. Є головою недержавної організації "Центр військово-правових досліджень". Виступає в якості експерта в ефірах телеканалів, пише My.ua.

Ситуація в Авдіївці

Раніше повідомлялося про те, що в Авдіївці українські підрозділи частково відходять на більш вигідні позиції. Евакуація і постачання Авдіївки ускладнене, але задіяна запасна логістична артерія, яка була підготовлена заздалегідь.

Як повідомлялося раніше, в Авдіївці ситуація критична, ЗСУ протистоять семи бригадам окупантів. Двом бригадам збройних сил Росії було завдано критичної поразки. При цьому противник підтягує все нові й нові сили.

Нагадаємо, командир з Азова назвав помилку України і пояснив, як відбитися від окупантів в Авдіївці. Богдан "Тавр" Кротевич заявив, що важлива не кількість зброї і техніки, а те, як вона використовується.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти