Другий пішов: СБУ підірвали в Бурятії ще один потяг на стратегічній дорозі

1 грудня 2023, 13:51
З'явилася інформація про другий підірваний потяг в Росії за добу.
 СБУ підірвали в Бурятії ще один потяг на стратегічній дорозі
СБУ підірвали в Бурятії ще один потяг на стратегічній дорозі / колаж: Главред, фото: Вікімапія, pexels

Служба безпеки України вдруге здійснила вибух на стратегічно важливій залізниці в Росії. Вони підірвали ще один потяг у Бурятії. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на власні джерела.

Стало відомо, що окупанти два рази потрапили в пастку СБУ на Байкало-Амурській залізничній магістралі. Другий підрив також торкнувся поїзда з паливом.

У джерелах акцентують увагу на тому, що другий вибух став і другим етапом спецоперації СБУ з виведення з ладу важливої магістралі. Відомо, що вона використовується в тому числі і для військової логістики.

відео дня

Після першого вибуху в Сєверомуйському тунелі росіяни почали їздити по об'їзному шляху, який проходить через "Чортів міст".

"Саме на це і розраховувала СБУ: під час проїзду поїзда по цьому високому 35-метровому мосту спрацювали закладені в нього вибухові пристрої", - повідомили джерела.

У російських Телеграм-каналах тим часом повідомляють, що в наслідку вибуху загорілися 6 цистерн. Пожежу приїхав гасити навіть пожежний потяг.

Чортів міст - що про нього відомо

Міст, на якому стався другий вибух - це напівкруглий віадук на Байкало-Амурській магістралі, який побудували в 1986 році. Його висота - 35 метрів.

Також відомо, що цей міст єдиний в Росії має характерні двоярусні опори і трохи гойдається, коли по ньому слідують вантажі, тому машиністи його побоюються і вважають за краще Північний тунель.

Спецоперація СБУ

Нагадаємо, 30 листопада невідомі підірвали вантажний склад на перегоні "Ітикіт-Окусікан", що складається з 50 вагонів (41 цистерна з дизельним паливом і 3 цистерни з авіаційним паливом), повідомляє Telegram-канал Baza.

За словами локомотивної бригади, під час проходження тунелю знялася напруга, поїзд загальмував. "Поки члени бригади з'ясовували в чому справа, в тунелі почалося сильне задимлення — бригада закріпила склад і покинула тунель", - наголошується в повідомленні.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти