ЗСУ вибили окупантів з 4 населених пунктів на Харківщині – триває контрнаступ

10 травня 2022, 08:08
Також загарбники масово залишають села Борову і Богуславку і рухаються до міста Куп'янськ.
ЗСУ вибили окупантів з 4 населених пунктів на Харківщині – триває контрнаступ
ЗСУ вибили окупантів з 4 населених пунктів на Харківщині/ Reuters

На Харківщині захисники України звільнили чотири населені пункти – села Верхній Салтів, Замулівка, Байрак, Рубіжне.

Про це повідомив 227-й батальйон Територіальної оборони Збройних сил України у Facebook. Звільнити села вдалося внаслідок успішного контрнаступу.

У той же час у Борівській селищній раді розповіли, що російські війська з 8 травня масово залишають села Борову і Богуславку. Вони рухаються в напрямку міста Куп'янськ Харківської області.

відео дня

Проте, як свідчить аерофотозйомка, велика кількість особового складу і техніки російських загарбників продовжують залишатися у селах Ізюмське, Дружелюбівка, Ольгівка, Чернещина, Першотравневе, Підвисоке, Гороховатка, Бахтін.

У захоплених росіянами населених пунктах окупанти осідають у порожніх будинках місцевих жителів, а також в об'єктах соціальної інфраструктури. У Борівській сільраді також припустили, що в загарбників проблеми із продовольством. Про це свідчить те, що вони відловлюють на вулицях домашню птицю. Крім цього, окупанти відбирають у місцевих жителів або обмінюють свиней і продукти харчування.

ЗСУ вибили окупантів з 4 населених пунктів на Харківщині – триває контрнаступ

Раніше повідомлялося, що війська України під час боїв з російськими військовими на Харківщині розтрощили три САУ ворога. В одній з САУ здетонував весь боєзапас, стався вибух, а вибухова хвиля від нього розійшлася на сотні метрів.

Крім цього, у Харківській області в селі Циркуни українські військові завдяки злагодженим діям оточили російських окупантів. Після цього у загарбників не залишилося іншого виходу, і 21 окупант здався у полон.

Також повідомлялося, що російські військові знову обстріляли Харківщину. Внаслідок бойових дій загинули три людини, ще дев’ять – поранені.

Дивіться онлайн новини Харкова:

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти