Ворог перейшов в наступ і мав успіх: 40 тисяч росіян влаштували пекло на фронті

12 листопада 2023, 23:03оновлено 13 листопада 2023, 09:22
30592
Росіяни безуспішно намагаються прорвати оборону Сил оборони України в районі Авдіївки, застососуючи тактику "м'ясних штурмів".
Ворог перейшов в наступ і мав успіх: 40 тисяч росіян влаштували пекло на фронті
40 тисяч росіян влаштували пекло на фронті / Колаж Главред, фото: Міноборони РФ

В районі Авдіївки Росія зібрала навколо 40 тисяч своїх військовослужбовців, включаючи офіцерів, рядових, мобілізованих осіб, колишніх найманців з ПВК "Вагнер" та бійців підрозділів "Шторм-z". Ситуація на цьому напрямку вкрай напружена та серйозна. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військовий оглядач, полковник запасу Владислав Селезньов.

"Під Авдіївкою пекло. І це не гра слів, не заради червоного слівця. 40 тисяч — уся ця людська маса намагається атакувати наші рубежі і позиції. І час від часу вона навіть має успіх", — сказав він.

Як доказ, оглядач повідомив про те, що на околиці населеного пункту Степове противнику вдалося прорватися в рамках так званих "м'ясних штурмів" до будинків, що розташовані на окраїні цього населеного пункту.

відео дня

"Потім ефективно відпрацювала українська артилерія, буквально зрівняли з землею ці будинки, відповідно, загинули російські штурмовики, залишки російських штурмових підрозділів були змушені відступити на вихідні рубежі", — розповів Селезньов.

Експерт також робить висновок, що якщо російським військам вдалося вперше прорвати досить міцні оборонні лінії українських Збройних сил на даному напрямку, вони й надалі будуть намагатися повторити цей успіх.

"Відстань між Авдіївкою і тимчасово окупованим Донецьком близько 15 км, і ця територія не є достатньою дистанцією для того, щоб противник, який перебуває в самому Донецьку, відчував себе в цілковитій безпеці. До того ж наша ствольна артилерія має змогу тримати під вогневим контролем усі залізничні лінії, що йдуть у напрямку на Донецьк із півночі, півдня. Відповідно, противник намагається таким чином, атакуючи наші підрозділи в районі Авдіївки, відтіснити якомога далі, на захід", — пояснив оглядач.

Як стверджує військовий аналітик, Сили оборони України завдавати цільові удари, які, хоча і невеликі за площею, але надзвичайно важливі для російської військової машини та логістики. Ці дії спрямовані на часткове руйнування або уповільнення реалізації військових планів противника.

Хто такий Владислав Селезньов

Владислав Селезньов - український військовий експерт, журналіст. Полковник Збройних сил України.

До окупації Криму країною-агресором Росією працював начальником кримського медіа-центру Міністерства оборони України. Коли Кримський півострів захопили російські окупанти, залишився вірним українській присязі і переїхав до Києва.

Після початку АТО на Донбасі в 2014 році був призначений керівником пресцентру оперативного штабу Антитерористичної операції на сході України.

У період з листопада 2014 по 2017 рік - начальник пресслужби Генерального штабу Збройних сил України.

Наприкінці 2017 року звільнився з ЗСУ у зв'язку із завершенням контракту.

Наступ на Авдіївку

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, речник Таврійського напрямку Олександр Штупун повідомив, що російські окупанти у районі Авдіївки дещо послабили атаки, однак, готуються до нових штурмів.

Експерт з військових питань та колишній працівник Служби безпеки України Іван Ступак вказує на те, що керівництво російської окупаційної армії планує продовжувати висилати своїх військовослужбовців на штурми міста Авдіївка в Донецькій області до тих пір, поки воно не буде захоплене.

Російські окупанти ведуть намагання захопити місто Авдіївка в Донецькій області. Майор запасу Національної гвардії України та аналітик Олексій Гетьман повідомив можливий вплив "втрати" міста на обстановку на фронті.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти