Військовим не потрібно встановлювати "Резерв+": у Міноборони зробили заяву

21 травня 2024, 13:17
324
Через те, що чинні військові почали масово реєструватися у цьому застосунку, це призвело до перевантаження системи.
 Украинские военные, додаток Резерв+
Міноборони закликало військових не встановлювати "Резерв+"/ колаж: Главред, фото: Сили територіальної оборони ЗСУ, УНІАН

Чинним військовослужбовцям не потрібно встановлювати "Резерв+", для них скоро буде запущений альтернативний застосунок.

Про це заявив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в інтерв'ю Radio NV. Він зазначив, що багато військових подумали, що це їх теж стосується, і багато хто з них почав встановлювати цей застосунок. У результаті це призвело до перевантаження системи.

"Дуже багато військовослужбовців вирішило, що це їх теж стосується. Деякі командири батальйонів, навіть до нас доходила інформація, наказували: "Так, всі встановіть собі "Резерв+". І були певні проблеми через це. Але насправді для військовослужбовців скоро запуститься застосунок "Армія+", де будуть всі опції, які потрібні вже чинним військовослужбовцям", – пояснив речник.

відео дня

Хто такий Дмитро Лазуткін?

Дмитро Лазуткін (18 листопада 1978, Київ) — український поет, журналіст, телевізійний продюсер, спортивний коментатор. Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка (2024). З 2023 року проходить військову службу у складі 47 ОМБр "Маґура" ЗС України. З 10 квітня 2024 є речником Міністерства оборони України, пише Вікіпедія.

Мобілізація в Україні – останні новини

Раніше у Міноборони описали механізм, як тепер потрібно проходити ВЛК. У Міноборони пояснили, як в Україні змінився механізм проходження ВЛК і хто має направити на повторну перевірку обмежено придатних.

Також раніше повідомлялося, що у Резерв+ з'являться електронні направлення на ВЛК. Ця функція може з'явитися вже після найближчого оновлення.

Що таке "Резерв+"?

"Резерв+" – це застосунок для українських військовозобов'язаних, призовників і резервістів, з допомогою якого, зокрема, можна дистанційно уточнити облікові дані у територіальному центрі комплектування (ТЦК).

У Міноборони зазначають, що скоро у "Резерв+" з’являться електронні направлення на ВЛК, а влітку з'явиться електронний військовий квиток. За словами речника Міністерства оборони України Дмитра Лазуткіна, повноцінна версія застосунку буде доступна влітку цього року.

Нагадаємо, в Міноборони розкрили нові функції Резерв+. Повноцінна версія застосунку "Резерв+" буде доступна вже влітку. Тоді ж у додатку з'явиться електронний військовий квиток. Про це заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

Також раніше юристи пояснили, скільки діє довідка щодо придатності до військової служби. Термін дії такої довідки лише у мирний час становить п’ять років, а під час мобілізації та воєнного стану – один рік.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти