Вода Росяна: як Олексію Федосову вдалося створити завод в Феофанії, якому немає аналогів в Україні

24 травня 2023, 09:03
Вода Росяна — це сучасне безаналогове виробництво в Україні.
РОСЯНА

Українська компанія РОСЯНА™ виробляє питну артезіанську мінеральну воду. її уже замовляють до офісів і домівок. Сьогодні це улюблена вода багатьох клієнтів та популярна серед виробників продуктів здорового способу життя.

Засновник та керівник компанії "Росяна" Федосов Олексій Леонідович, який був почесним експертом та суддею на премії Ukrainian Business Award де було обрано 15 кращих постачальників якісної питної води, розповів, що під час водовидобування, водопідготовки і розливу використовують власну семикрокову систему водопідготовки.

"Ми використовуємо новітні технології, які максимально зберігають корисні властивості води. Етап водопідготовки займає особливо уважне ставлення у виробничому циклі", - поділився Федосов.

відео дня

Федосов Олексій Леонідович завдяки своїй відданості, професіоналізму та великому баченню майбутнього, разом зі своєю командою втілив свою мрію в реальність. На околицях Києва, в заповідній зоні Феофанії, був побудований новий, сучасний завод з виробництва питної артезіанської мінеральної води "Росяна". Цей завод став не лише символом інноваційних технологій та високих стандартів якості, але й справжнім доказом впливу, який одна людина може мати на розвиток цілої галузі.

Також слід зазначити, що завдяки відкритій політиці підприємства, студенти Національного харчового університету вже багато років мають можливість проходити практику на цьому заводі. Ця співпраця надає студентам непередбачувані можливості для вивчення процедур, технологій та процесів, пов'язаних з видобутком та підготовкою води.

Завод знаходиться в екологічно-чистому районі столиці — Феофанії

Керівник компанії "Росяна" розповів, що завод з виробництва води РОСЯНА™ має унікальне географічне та геологічне розташування, яке вони разом зі спеціалістами-геологами шукали та обрали серед інших місць.

"Ми знайшли підземне джерело в екологічно-чистому районі столиці — Феофанії. Це місце особливе, бо тут знаходяться цілющі джерела "Святого Пантелеймона" і "Сльози Богородиці", які беруть свій початок в артезіанській свердловині Юрського геологічного водоносного горизонту. Саме з цього горизонту бере початок і наша вода, яка потрапляє в офіси, навчальні заклади, державні установи, підприємства та додому. Ми доставляємо по Києву, області та місту Біла Церква. До речі, в нас найкраща доставка впродовж останніх двох років, за версією Ukrainian Business Award", - зазначив Федосов.

РОСЯНА

На заводі побудована і застосовується технологія водопідготовки, яка патентується

Видобувається вода з глибини майже 300 метрів, саме на цій глибині експерти виявили якісну воду, у якій містяться природні мінеральні солі в оптимально-збалансованій кількості, необхідній для кожного споживача.

"Перевагою води РОСЯНА™ є її початковий насичений склад. Тож в воду від себе ми нічого не додаємо, а навпаки - прибираємо, доводимо її до оптимального складу, в залежності від потреб нашого споживача. Також ми не піддаємо воду 100% осмосу. Для цього ми розробили та запатентували власну семикрокову систему водопідготовки", - додав керівник компанії "Росяна".

Цикл виробництва заводу, який знаходиться в Феофанії, включає в себе водовидобування, водопідготовку, розлив, лабораторний контроль і доставку.

"Щоб максимально зберегти користь оригінальної води, за роки випробувань різних систем водопідготовки, нами була винайдена власна система, так як ні одна з наявних систем, на той час, не могла дати бажаний результат належної якості", - розповів Федосов.

На заводі використовуються новітні технології, які максимально зберігають корисні властивості води. Етап водопідготовки займає особливо уважне ставлення у виробничому циклі.

РОСЯНА

"На першому етапі вода зі свердловини потрапляє на ультрафіолетову установку знезараження. Далі надходить на попереднє озонування. На третьому етапі вода проходить через фільтр механо-каталітичного очищення. Четвертий етап — це коли вода скеровується на вугільні фільтри на основі кокосової стружки. Далі знижується загальна жорсткість води для збереження рівня рН в нейтральному діапазоні. На шостому етапі вода знезаражується озоном та/або сріблом, після чого піддається фінішному фільтруванню", - зазначив Федосов.

На фінальному етапі вода проходить через ультрафіолетову установку, де знезаражується в потоці перед розливом, після чого фасується в тару відповідного об’єму.

"Ви можете побачити на власні очі, як вода проходить всі етапи очищення, завітавши на екскурсію до заводу.Завдяки потужностям власного виробництва, сьогодні завод має змогу виробляти воду для щоденного споживання, довготривалого зберігання, зі зниженим вмістом мінералів, дистильовану воду та маємо окремий бренд води Няня і Льоля™, створену спеціально для дітей з перших днів життя, - поділився Федосов.

Від заводу до українців

На виробництві "Росяна" організовано три лінії розливу питної води в одноразову тару від 0,5 до 6 літрів та багаторазову тару 18,9 літра.

Для розливу питної води об’ємом до 6 літрів використовують ПЕТ-пляшки, які оператор видуває безпосередньо на виробництві.На підприємстві діє власна виробнича експрес-лабораторія, де перевіряється вхідна вода, вода на етапах водопідготовки та готова продукція.

РОСЯНА

"Ми застосовуємо систему ідентифікації, відповідно до вимог ІSО 22000, яка дозволяє забезпечити простежуваність, шляхом маркування продукції, визначених місць її розміщення/зберігання, та надання відповідної супровідної документації, у процесі отримання, приймання, зберігання сировини/інгредієнтів/допоміжних матеріалів та виробництва, зберігання та відвантаження готової продукції", - додав керівник компанії "Росяна".

"Росяна" сьогодні — це сучасне безаналогове виробництво в Україні

Компанія має широку лінійку продукції, найкращий сервіс доставки та забезпечує клієнтів супутніми товарами для дому. "Росяна" сприяє розвитку здорового способу життя та дбає про довкілля.

"Також, ТОВ "Росяна" дбає про безпечність продукції та прозорість бізнесу. Компанія веде управлінські та виробничі процеси організації, відповідно до вимог міжнародних стандартів ISO 22000 та ІSO/TS 22002-1. У 2018 році пройдено ресертифікаційний аудит та отримано сертифікат FSSC. У травні 2020 року було успішно пройдено сертифікаційний аудит за міжнародним стандартом ISO 22000:2018. Донині компанія підтверджує його дію щорічними наглядовими аудитами. У 2021 та 2022 роках компанія ТОВ "Росяна" отримала нагороди, як краща доставка артезіанської води від Ukrainian Business Award", - розповів Федосов.

"Я мав на меті створити підприємство відкрите для відвідування та наслідування"

Федосов зізнається, що за натурою він людина підприємницька, а по життю - вибаглива.

РОСЯНА

"Так і народилася історія "Росяни" у 2010 році — з ідеї донести меседж щодо важливості споживання не просто води, а якісної води через створення власного водовиробництва та доставки. Я мав на меті створити підприємство відкрите для відвідування та наслідування. "Росяна", яку ми бачимо сьогодні — це образ плідної командної роботи та внесок кожного у спільний розвиток здорового способу життя. Нашу воду створює сама природа, а про все інше дбаємо ми", - підсумував Федосов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти