Влада Львова посилює карантин: що потрапить під заборону

13 жовтня 2021, 18:51оновлено 13 жовтня 2021, 20:09
Заборонено проводити масові заходи, крім тих, де організатори та учасники матимуть сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест.
карантин в Україні
Влада Львова посилює карантин / УНІАН

Влада Львові схвалила рішення щодо посилення карантину вже з 18 жовтня.

Нові правила торкнуться шкіл, магазинів, ресторанів, кінотеатрів, спортзалів та іншихустанов, повідомляє в Telegram мер Львова Андрій Садовий.

"Щойно завершилося засідання міської комісії з надзвичайних ситуацій. Я прошу уважно прочитати цей текст і зрозуміти його, без вигадок і спотворень. З 18 жовтня Львів житиме за новими карантинними правилами", - зазначив він.

відео дня

Освіта

Всі школярі йдуть на двотижневі канікули до 1 листопада. Також це стосується позашкільної освіти та дозвілля.

Культура

Заборонено проводити масові заходи, крім тих, де організатори та учасники матимуть сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест, зроблений за 72 години до заходу.

Театри, кінотеатри, музеї та галереї, філармонія, органний зал працюють тільки для відвідувачів, які мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест. Кількість відвідувачів не більше 50% від загальної кількості місць.

Музичні школи - на двотижневих канікулах. Народні будинки, гуртки та секції - не працюють. Бібліотеки працюють лише на видачу книг.

Торгівля

Промислові, продовольчі ринки і магазини, Торгові центри, перукарні та салони краси: можуть працювати тільки вакциновані працівники або з негативним ПЛР-тестом. А також з дотриманням масочного режиму і не більше 50% заповнення торгових площ.

Заклади громадського харчування

Режим роботи - до 23: 00.

Працюють тільки за умови 100% вакцинації або ПЛР-тестів у працівників при заповненні не більше 50%, до 4 осіб за столиком.

Якщо через 2 тижні ситуація із захворюванням не стабілізується, то з 1 листопада заклади зможуть відвідувати тільки вакциновані або з негативним ПЛР-тестом.

Спортзал

Можуть відвідувати тільки вакциновані або з негативним ПЛР-тестом. Всі працівники повинні бути вакциновані. Заповнюваність не більше 50%.

Готелі та хостели

Працюють лише за умови наявності у всіх працівників сертифіката про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту.

Коронавірус в Україні

Згідно з даними на ранок середи, 13 жовтня, за минулі 24 години в Україні зафіксовано 16 309 нових випадків зараження COVID-19. Госпіталізовано 4 901 особу.

Вчені стверджують, що у середньому в Україні встановлюється 13 175 випадків коронавірусу на день. За прогнозами дослідників, вже до кінця жовтня число щоденних заражень COVID - 19 може перевищити показник в 20 тисяч випадків.

Як заявили дослідники, найскладніша ситуація з COVID-19 зараз у Запорізькій, Одеській, Луганській, Чернівецькій, Житомирській та Харківській областях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти