Володимир Зеленський назвав умови для зміни Конституції

20 грудня 2020, 01:14
Зеленський додав, що Україна робить всі зміни згідно з "Мінськом" в рамках децентралізації в Конституції.
Володимир Зеленський назвав умови для зміни Конституції
Зеленський розповів, як можуть змінити Конституцію / УНІАН

​Україна готова змінити Конституцію у напрямку децентралізації згідно з Мінськими угодами, але не на умовах Росії.

"Щодо змін до Конституції в напрямку децентралізації ми говоримо: це згідно з Мінськими угодами, на це ми готові. Змінювати Конституцію в тому напрямку, про який ми іноді чуємо в медіапросторі від Російської Федерації, – тут вони знають мою позицію, я говорив Путіну прямо, що тут я не згоден", - сказав в інтерв'ю The New York Times президент України Володимир Зеленський. ​

Зеленський при цьому зазначає, що Україна робить всі зміни згідно з Мінськими угодами в рамках децентралізації в Конституції.

читайте такожБогдан пояснив, чому Зеленський не зумів змінити Конституцію для Донбасу

"Я розумію, що ми хочемо окремі повноваження, право вибору, щоб ніхто потім не спекулював на питаннях мови, щоб жителі Донбасу розмовляли, як вони хочуть, – будь ласка, на всі ці речі, я вважаю, що ми повинні бути максимально ліберальними... Я це говорив президенту РФ на зустрічі в Нормандській форматі. Ми це будемо робити, незалежно ні від чого. Ми хочемо, щоб на місцях у людей було більше повноважень, більше вибору, щоб вони розпоряджалися грошима, а не отримували від центральної влади завдання, що постійно спускаються", – пояснив він.

Також в інтерв'ю The New York Times Зеленський заявив, що обраний президент США Джо Байден міг би посилити переговори в Нормандському форматі.​

На його думку США могли б сильно вплинути на прогрес з переговорами. Більше того, президент сподівається на підтримку Штатів у процесі реінтеграції Донбасу.​

Конституція України - про що раніше повідомляв Главред:

  • У Верховній Раді немає голосів для зміни Конституції України, як того домагається Росія за Мінськими домовленостями в редакції 2015 року. Про це заявив глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук.
  • Раніше представник України в політичній підгрупі ТКГ Андрій Костін анонсував включення "формули Штайнмаєра" в українське законодавство – в закон про так званий "особливий статус" Донбасу. Проблемні моменти в її імплементації пропонується вирішувати на саміті нормандської четвірки в Парижі.
  • Тим часом глава делегації України в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що Київ може прийняти окремий закон Про проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти