У ЗСУ пояснили, скількох ще чоловіків можуть мобілізувати в армію в разі потреби

3 серпня 2022, 13:59
Як заявив офіцер української армії і командувач ОК" Південь " Андрій Ковальчук, зараз до лав ЗСУ через війну України з Росією мобілізовано 0,5 млн осіб.
Білий квиток, військкомат
У ЗСУ пояснили, скількох ще чоловіків можуть мобілізувати в армію у разі потреби / Колаж фото УНІАН

При необхідності в Україну можуть бути мобілізовані до ЗСУ близько ще 500 тисяч чоловіків - на додаток до тих, що вже несуть службу. Про це заявив командувач ОК "Південь" Андрій Ковальчук.

"У нас вже мобілізовано півмільйона чоловіків, і ми можемо мобілізувати ще півмільйона, якщо це необхідно", – підкреслив офіцер.

Ковальчук також зазначив, що ЗСУ потребує підтримки західних партнерів і в забезпеченні війська великою кількістю важкої зброї. Адже воно дуже потрібне для подальшого звільнення українських районів, які тимчасово окуповані Росією.

"У нас ще не було втрат жодної з систем HIMARS. Це демонструє, наскільки добре ми швидко навчилися їх використовувати. Кожна випущена ракета у багато разів нижче вартості знищеної російської техніки або боєприпасів", ‒ зазначив він.

Нагадаємо, раніше 22 травня, Верховна Рада підтримала законопроект про продовження загальної військової мобілізації на території України. До ЗСУ призиватимуть ще 90 днів – до 23 серпня.

Рішення підтримали 300 народних депутатів. Також в країні ще на 3 місяці продовжили воєнний стан. "За" проголосували 320 парламентаріїв.

Загальна військова мобілізація триватиме ще 90 днів – вона діятиме до 23 серпня 2022 року. Проголосували за рішення 300 народних обранців.

Крім того, Верховна Рада продовжила воєнний стан, який триває з 05:30 25 травня ще на 3 місяці – до 23 серпня.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти